Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, 2–0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι — Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή

Με δύο γκολ των Μπερ­νάρ Ντουάρ­τε (25’) και Άλεξ Γερε­μέ­γεφ (60’) ο Πανα­θη­ναϊ­κός πήρε μία πολύ δίκαιη και μεγά­λη νίκη επί του Ολυ­μπια­κού με 2–0 στο μεγά­λο clasico της 21ης αγω­νι­στι­κής της Super League και παρέ­μει­νε στο ‑3 απ’ τον πρω­το­πό­ρο ΠΑΟΚ και στο ‑2 από την ΑΕΚ. Από­λυ­τη κυριαρ­χία και κυνι­κή ευστο­χία απ’ τους παί­κτες του «τρι­φυλ­λιού» που έβα­λαν τέλος στο αρνη­τι­κό σερί 11 αγώ­νων χωρίς νίκη κόντρα στις ομά­δες της Big‑5, στο ‑9 από την κορυ­φή πλέ­ον ο Ολυ­μπια­κός, που απο­μα­κρύν­θη­κε πολύ απ’ τη διεκ­δί­κη­ση του τιτλου.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός «σημά­δε­ψε» απ’ την εκκί­νη­ση του αγώ­να την πλευ­ρά του Ορτέ­γκα και στο 7ο λεπτό είχε την πρώ­τη μεγά­λη ευκαι­ρία του ματς, όταν σε εκτέ­λε­ση φάουλ (που κέρ­δι­σε ο Παλά­σιος απ’ τον μπακ του Ολυ­μπια­κού) ο Μπερ­νάρ «πάτη­σε» προς τον Μπα­κα­σέ­τα ο οποί­ος σού­τα­ρε με τη μία, η μπά­λα κόντρα­ρε στον Ορτέ­γκα κι ο Πασχα­λά­κης με εντυ­πω­σια­κή επέμ­βα­ση έδιω­ξε σε κόρνερ.

Στο 20’ ο Ολυ­μπια­κός απεί­λη­σε όταν ο Ρίτσαρντς, μοί­ρα­σε στον Μασού­ρα που έκα­νε το overlap από τα αρι­στε­ρά, εκεί­νος σέντρα­ρε προς την περιο­χή, η άμυ­να του Πανα­θη­ναϊ­κού «κόλ­λη­σε» κι ο Ροντι­νέι πήρε την κεφα­λιά (βγαί­νο­ντας μπρο­στά απ’ τον Χουάν­καρ) όμως ήταν για λίγο άστοχος.

Στο 25’ ο Πανα­θη­ναϊ­κός άνοι­ξε το σκορ μετά από μία πολύ ωραία κι ομα­δι­κή ενέρ­γεια απ’ τα δεξιά. Σε βαθιά μπα­λιά προς τον Κώτσι­ρα στα αρι­στε­ρά, εκεί­νος μοί­ρα­σε στον Μπα­κα­σέ­τα, που με τη σει­ρά του έβγα­λε κάθε­τα προς τον Παλά­σιος. Ο Αργε­ντι­νός σέντρα­ρε προς τον Μπερ­νάρ, που με διπλή προ­σπά­θεια έστει­λε την μπά­λα πρώ­τα στο δεξί δοκά­ρι και στη συνέ­χεια στα δίχτυα.

Ο Ολυ­μπια­κός στο 38’ είχε άλλη μία ευκαι­ρία, όταν ο Μασού­ρας από τα δεξιά «γέμι­σε» στην περιο­χή κι ο Αλε­ξαν­δρό­που­λος έκα­νε το ενα­έ­ριο γυρι­στό, που πέρα­σε άουτ. Στο τελευ­ταίο λεπτό του πρώ­του ημι­χρό­νου, ο Αλε­ξαν­δρό­που­λος με κεφα­λιά βρή­κε τον Μασού­ρα, ο οποί­ος νίκη­σε τον Χουάν­καρ, γέμι­σε από τα δεξιά κι ο Ναβά­ρο έκα­νε το γυρι­στό, αλλά ο Ντρα­γκόφ­σκι μπλό­κα­ρε σταθερά.

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» έκα­ναν τρι­πλή αλλα­γή στην εκκί­νη­ση του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου, με τον Κάρ­λος Καρ­βα­λιάλ να αλλά­ζει το σύστη­μα σε 4–4‑2 με την είσο­δο των Ελ Καα­μπί και Φορ­τού­νη, όμως ο Πανα­θη­ναϊ­κός έχα­σε την πρώ­τη καλή στιγ­μή, όταν στο 50’ από κεφα­λιά του Ρου­μπέν, ο Γερε­μέ­γεφ σού­τα­ρε εκτός περιο­χής, στην αγκα­λιά του Πασχαλάκη.

Στο 56’ ο Φορ­τού­νης εκτέ­λε­σε φάουλ από τα δεξιά, γεμί­ζο­ντας στην περιο­χή κι ο Κάρ­μο πήρε την κεφα­λιά στο δεύ­τε­ρο δοκά­ρι, με τον Ντρα­γκόφ­σκι να μπλοκάρει.

Οι «πρά­σι­νοι» έφτα­σαν στο 2–0 στο 60ό λεπτό. Ο Τσέ­ριν άνοι­ξε την μπά­λα στον Μπα­κα­σέ­τα, ο οποί­ος μέσα από την περιο­χή στα δεξιά, έκα­νε το γέμι­σμα κι ο Γερε­μέ­γεφ με καρ­φω­τή κεφα­λιά έκα­νε το 2–0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυ­μπια­κός προ­σπά­θη­σε να αντι­δρά­σει και στο 64’ ο Ναβά­ρο έψα­ξε τον Ελ Καα­μπί στην πλά­τη της άμυ­νας του Πανα­θη­ναϊ­κό. Εκεί­νος δυσκο­λεύ­τη­κε να κοντρο­λά­ρει και πλά­σα­ρε υπό πίε­ση, με τον Ντρα­γκόφ­σκι να απο­κρού­ει σε κόρ­νερ. Στο 69’ μετά από γέμι­σμα στην περιο­χή, ο Ελ Καα­μπί έκα­νε το κοντρόλ, έκα­νε το σουτ, αλλά πρό­λα­βε ο Πέρεθ να του βάλει το πόδι του και να κόψει σε κόρνερ.

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» έψα­ξαν με όλες τις δυνά­μεις τους ένα γκολ για να ξανα­μπούν στο ματς, όμως στο 82’ η κεφα­λιά του Μασού­ρα πέρα­σε ελά­χι­στα άουτ, ενώ στο 85’ ο Ντρα­γκόφ­σκι με νέα εντυ­πω­σια­κή επέμ­βα­ση σε μακρι­νό σουτ του Φορ­τού­νη, κρά­τη­σε το «μηδέν» στην εστία του και «καθά­ρι­σε» τη μεγά­λη νίκη των «πρά­σι­νων».

Διαι­τη­τής: Σβεν Για­μπλόν­σκι (Γερ­μα­νία)

Κίτρι­νες: 39’ Αράο — 6’ Ορτέ­γκα, 73’ Κίνι, 77’ Εσέ

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντρα­γκόφ­σκι, Κώτσι­ρας, Γεντ­βάι, Αράο, Χουάν­καρ (61’ Μλα­ντέ­νο­βιτς), Ρου­μπέν, Τσέ­ριν, Παλά­σιος (80’ Μαν­τσί­νι), Μπα­κα­σέ­τας (90’ Ακαϊ­ντίν), Μπερ­νάρ (90’ Βιλέ­να), Γερε­μέ­γεφ (79’ Τζούριτσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρ­λος Καρ­βα­λιάλ): Πασχα­λά­κης, Ροντι­νέι, Κάρ­μο, Ντόη, Ορτέ­γκα (46’ Κίνι), Αλε­ξαν­δρό­που­λος (46’ Φορ­τού­νης), Έσε (77’ Όρτα), Τσι­κί­νιο, Μασού­ρας, Ρίτσαρντς (46’ Ελ Καα­μπί), Ναβάρο.

Οι αλλαγές τον κράτησαν στην κορυφή

Προ μιας σημα­ντι­κής απώ­λειας βαθ­μών βρέ­θη­κε ο ΠΑΟΚ στο Περι­στέ­ρι, ωστό­σο οι αλλα­γές του Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου ήταν αυτές που οδή­γη­σαν την ομά­δα του στο 2–0 επί του Ατρό­μη­του, σε ανα­μέ­τρη­ση για την 21η αγω­νι­στι­κή του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League.

Κατά βάση το γκολ του Στέ­φαν Σβαμπ (89’) ήταν αυτό που έλυ­σε το γόρ­διο δεσμό που είχαν στή­σει οι παί­κτες του Σάσα Ίλιτς, για να βάλει ο Γιάν­νης Κων­στα­ντέ­λιας (90’+3’) το κερα­σά­κι στην τούρτα.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής στη Super League και η βαθμολογία:

Βόλος–Παναιτωλικός 1–1

Παν­σερ­ραϊ­κός-Άρης 1–1

ΟΦΗ – Κηφι­σιά 1–2

ΑΕΚ – Αστέ­ρας Τρί­πο­λης 4–2

ΠΑΣ Γιάν­νι­να – Λαμία 1–4

Ατρό­μη­τος – ΠΑΟΚ 0–2

Πανα­θη­ναϊ­κός – Ολυ­μπια­κός 2–0

Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 50

2. ΑΕΚ 48

3. Πανα­θη­ναϊ­κός 47

4. Ολυ­μπια­κός 41

5. Άρης 34

6. Λαμία 30

7. Αστέ­ρας Τρί­πο­λης 29

8. Παν­σερ­ραϊ­κός 23

9. Ατρό­μη­τος 23

10. ΟΦΗ 20

11. Βόλος 16

12. Παναι­τω­λι­κός 15

13. Κηφι­σιά 15

14. ΠΑΣ Γιάν­νι­να 12

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο