Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρκτούρος: Αρκουδάκι έπεσε σε δεξαμενή και διασώθηκε με τη βοήθεια ενός κορμού δέντρου

Κορ­μός δέντρου βοή­θη­σε αρκου­δά­κι να βγει από δεξα­με­νή όπου είχε πέσει και να συνα­ντή­σει και πάλι τη μητέ­ρα του, που το περί­με­νε τρι­γυρ­νώ­ντας στην περιοχή.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του «Αρκτού­ρου», για το αρκου­δά­κι που έπε­σε μέσα σε μία δεξα­με­νή στη Λεύ­κη Καστο­ριάς στή­θη­κε επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης από τη Διεύ­θυν­ση Δασών Καστο­ριάς σε συνερ­γα­σία με την Εται­ρεία Προ­στα­σί­ας Περι­βάλ­λο­ντος Καστο­ριάς. Με τη συν­δρο­μή της Διεύ­θυν­σης Δασών κόπη­κε ένας κορ­μός δέντρου που τοπο­θε­τή­θη­κε εντός της δεξα­με­νής ώστε να δώσει διέ­ξο­δο στο αρκου­δά­κι. Τελι­κά, έπει­τα από λίγη ώρα, κι ενώ όλοι οι συμ­με­τέ­χο­ντες είχαν απο­χω­ρή­σει, το αρκου­δά­κι σκαρ­φά­λω­σε και βγή­κε έξω από τη δεξα­με­νή και μάλι­στα η κάμε­ρα συνέ­λα­βε και τη μαμά αρκού­δα που το πήρε και έφυ­γαν μαζί. Άλλω­στε η μαμά δεν εγκα­τέ­λει­ψε στιγ­μή τον χώρο, ήταν αρκε­τά κοντά και συχνά έκα­νε την εμφά­νι­σή της γύρω από το σημείο της επιχείρησης.

Όπως ανα­φέ­ρει ο «Αρκτού­ρος», τα περι­στα­τι­κά αλλη­λε­πί­δρα­σης σε κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές φέτος έχουν αυξη­θεί δρα­μα­τι­κά και η οργά­νω­ση απευ­θύ­νει έκκλη­ση στους αρμό­διους φορείς να αντα­πο­κρι­θούν στις συν­θή­κες που έχουν δημιουρ­γη­θεί και να ενι­σχύ­σουν τους φορείς που συμ­με­τέ­χουν στο πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας της Ομά­δας Άμε­σης Επέμβασης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο