Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΡΣΙΣ: Μη δίνετε χρήματα σε παιδιά που επαιτούν, συντηρείτε την παιδική εργασία

Να μην δίνουν χρή­μα­τα σε παι­διά που εργά­ζο­νται στο δρό­μο για­τί συντη­ρούν την παι­δι­κή εργα­σία προ­τρέ­πει τους πολί­τες η ΑΡΣΙΣ — Κοι­νω­νι­κή Οργά­νω­ση Υπο­στή­ρι­ξης Νέων, με αφορ­μή τις γιορ­τι­νές μέρες όπου γίνε­ται εντο­νό­τε­ρο το φαι­νό­με­νο της παι­δι­κής εργασίας.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της οργά­νω­σης, από τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βριο μέχρι και τον Νοέμ­βριο, η Ομά­δα Εργα­σί­ας στο Δρό­μο (Streetwork) του Κέντρου Υπο­στή­ρι­ξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ έχει εντο­πί­σει 88 ανή­λι­κα παι­διά, αγό­ρια και κορί­τσια, να εργά­ζο­νται στους δρό­μους της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Τα 55 εντο­πί­στη­καν να επαι­τούν ή να συμ­με­τέ­χουν σε παι­δι­κή εργα­σία και τα υπό­λοι­πα 33 είναι παι­διά που είτε σχε­τί­ζο­νται με το φαι­νό­με­νο της δια­κο­πής της υπο­χρε­ω­τι­κής σχο­λι­κής φοί­τη­σης, είτε βρί­σκο­νται σε κίν­δυ­νο εκμε­τάλ­λευ­σης ή παρα­μέ­λη­σης. Οι χώρες κατα­γω­γής των παι­διών είναι η Αλβα­νία, η Βουλ­γα­ρία, η Ρου­μα­νία και η Ελλάδα.

«Τα παι­διά εργά­ζο­νται συχνά σε επι­κίν­δυ­να περι­βάλ­λο­ντα, πολ­λές ώρες και με ελά­χι­στες οικο­νο­μι­κές απο­λα­βές. Είναι ζωτι­κής σημα­σί­ας για όλους μας, πολί­τες, κοι­νω­νί­ες, κυβερ­νή­σεις και διε­θνείς οργα­νι­σμούς να συνερ­γα­στού­με για την εξά­λει­ψη του φαι­νο­μέ­νου της παι­δι­κής εργα­σί­ας» τονί­ζε­ται σχετικά.

Η ΑΡΣΙΣ συμ­βου­λεύ­ει όσους θέλουν να βοη­θή­σουν τα παι­διά που βλέ­πουν να εργά­ζο­νται στο δρό­μο, να τους δώσουν κάτι χρή­σι­μο όπως νερό, τρό­φι­μα, ρού­χα και παιχνίδια.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο