Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεία του ΚΚΡΟ στη Μόσχα

(Ιζβέ­στια 28–29 Σεπ)
Αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις περι­κύ­κλω­σαν  τα γρα­φεία του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, αλλά και το γρα­φείο του πρώ­του αντι­προ­έ­δρου της ΚΕ του κόμ­μα­τος, Ιβάν Μέλ­νι­κοφ την στιγ­μή που ετοι­μά­ζο­νταν να κατα­θέ­σουν αγω­γές με τις οποί­ες αμφι­σβη­τούν το απο­τέ­λε­σμα της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας σε εκλο­γι­κά κέντρα της πρω­τεύ­ου­σας, κατά τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές (16 – 19 Σεπτέμβρη).Αστυνομικές δυνάμεις Ρωσία

Όπως δήλω­σε στην Новая газета (Novaya Gazeta) ο δικη­γό­ρος Μαξίμ Σικάτς, οι συνερ­γά­τες του κόμ­μα­τος είναι απο­κλει­σμέ­νοι δεν μπο­ρούν να βγουν από τα γρα­φεία και να κατα­θέ­σουν τις σχε­τι­κές αγω­γές, ενώ λήγει η προ­θε­σμία.
Σύμ­φω­να με τον Σικάτς, «πέντε λεπτά πριν βγουν από τα γρα­φεία, ήρθαν αστυ­νο­μι­κοί και περι­κύ­κλω­σαν τα γρα­φεία της νομι­κής υπη­ρε­σί­ας» του ΚΚ της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, «εμπο­δί­ζο­ντας την έξο­δο των δικη­γό­ρων για την υπο­βο­λή εγγρά­φων στο δικα­στή­ριο ενά­ντια στα απο­τε­λέ­σμα­τα της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας εξ απο­στά­σε­ως (ДЭГ — DEG).
Παρό­μοια κατά­στα­ση δημιουρ­γή­θη­κε και στο γρα­φείο του πρώ­του αντι­προ­έ­δρου της ΚΕ, όπου βρί­σκο­νται τα σχε­τι­κά έγγρα­φα για την κατά­θε­ση αγω­γών με τις οποί­ες αιτού­νται την ακύ­ρω­ση των απο­τε­λε­σμά­των σε ορι­σμέ­να εκλο­γι­κά κέντρα της πρωτεύουσας.
Ο πρό­ε­δρος του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος, Γκε­νά­ντι Ζιου­γκά­νοφ, χαρα­κτή­ρι­σε «ποι­νι­κό έγκλη­μα» τον απο­κλει­σμό του γρα­φεί­ου του Μέλνικοφ.

Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή ο δικη­γό­ρος Maxim Sikach, επι­κε­φα­λής ειδι­κών ετοί­μα­ζαν μήνυ­ση (η προ­θε­σμία λήγει σήμε­ρα 29-Σεπ) και όταν το έγγρα­φο ήταν έτοι­μο, οι δυνά­μεις ασφα­λεί­ας “πολιόρ­κη­σαν” απροσ­δό­κη­τα τους χώρους και τους απέ­κλει­σαν στο κτίριο.
Ο δικη­γό­ρος πιστεύ­ει ότι ο στό­χος των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας είναι να παρέμ­βουν στη δικαιο­σύ­νη, δηλα­δή να κρα­τή­σουν δικη­γό­ρους, ώστε να μην έχουν την ευκαι­ρία να προ­σέλ­θουν στους υπο­ψη­φί­ους που περι­μέ­νουν εκπρο­σώ­πους της νομι­κής υπη­ρε­σί­ας στο δικα­στή­ριο με ένα πακέ­το απα­ραί­τη­τα έγγραφα.
Νωρί­τε­ρα ανα­φέρ­θη­κε ότι μια αγω­γή στο δικα­στή­ριο Presnensky για αμφι­σβή­τη­ση των απο­τε­λε­σμά­των της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας στην 197η περι­φέ­ρεια της Μόσχας κατα­τέ­θη­κε από τον πρώ­ην υπο­ψή­φιο στην Κρα­τι­κή Δού­μα Μιχα­ήλ Λομπά­νοφ. Αντι­με­τώ­πι­σε επί­σης σοβα­ρές δυσκο­λί­ες: δεν του επέ­τρε­ψαν να εισέλ­θει στο δικα­στή­ριο για μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Ο υπο­ψή­φιος κατά­φε­ρε να μπει στις εγκα­τα­στά­σεις μόνο με τον γραμ­μα­τέα τύπου και μετά από αυτό, ο υπο­ψή­φιος κατά­φε­ρε να υπο­βά­λει αίτη­ση, η οποία καταχωρήθηκε.

Εκλογές 2021 Πούτιν

Ογκώ­δεις καταγ­γε­λί­ες σχε­τι­κά με τα απο­τε­λέ­σμα­τα της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας εξ απο­στά­σε­ως στη Μόσχα εκφρά­στη­καν από πολ­λούς Ρώσους πολι­τι­κούς. Δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν για την έλλει­ψη δια­φά­νειας στη δια­δι­κα­σία της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας και τον κλει­στό χαρα­κτή­ρα της για τους παρατηρητές.
Πολ­λοί επέ­στη­σαν την προ­σο­χή στο γεγο­νός ότι στην ψηφο­φο­ρία εξ απο­στά­σε­ως, τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών ήταν πολύ δια­φο­ρε­τι­κά από τον Μ.Ο. της απ΄ευθείας ψηφο­φο­ρί­ας.
Από αυτή την άπο­ψη, οι υπο­ψή­φιοι πιστεύ­ουν ότι κατά τη διάρ­κεια της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας στις εκλο­γές για την Κρα­τι­κή Δού­μα, έχουν υπάρ­ξει νοθεί­ες και παρα­ποι­ή­σεις.

Οι αρμό­διοι της ηλε­κτρο­νι­κής πλατ­φόρ­μας δήλω­σαν ότι δεν υπάρ­χει ίχνος παρα­ποί­η­σης στα απο­τε­λέ­σμα­τα και το Κρεμ­λί­νο είπε ότι τώρα, μετά την επι­τυ­χή δοκι­μή του πει­ρά­μα­τος σε αρκε­τές πιλο­τι­κές περιο­χές, «σκο­πεύ­ουν να αξιο­ποι­ή­σουν την εμπει­ρία DEG σε όλη τη χώρα».


Δει­τε και
Δια­δή­λω­ση του ΚΚΡΟ στη Μόσχα ενά­ντια στη νοθεία κατά τις βου­λευ­τι­κές εκλογές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο