Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικός νοίκιαζε 2.000 ευρώ το μήνα υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες (Δεν είναι η μόνη περίπτωση)

Αστυνομικός…νοίκιαζε για 2.000 ευρώ το μήνα ασύρ­μα­το του συστή­μα­τος SEPURA, σε δύο Ρομά διαρ­ρή­κτες, με μεσά­ζο­ντα έναν τρί­το ιδιώ­τη, οι οποί­οι μπο­ρού­σαν με αυτό τον τρό­πο να παρα­κο­λου­θούν τις συνο­μι­λί­ες των αστυ­νο­μι­κών και να είναι ασφα­λείς όταν έβγαι­ναν για τις παρά­νο­μες δρα­στη­ριό­τη­τες τους.

Το περι­στα­τι­κό απο­κα­λύ­φθη­κε από την Υπη­ρε­σία Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων, μετά από έρευ­να που ξεκί­νη­σε ύστε­ρα από καταγ­γε­λί­ες που ανέ­φε­ραν ότι άγνω­στα άτο­μα κατεί­χαν ασύρ­μα­το της αστυ­νο­μί­ας, ο οποί­ος είναι του συστή­μα­τος ασφα­λεί­ας συνο­μι­λιών, που δεν μπο­ρεί κάποιος να παρα­κο­λου­θεί με άλλο τρό­πο και άκου­γαν τα σήμα­τα του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Από την έρευ­να προ­έ­κυ­ψε ότι ο αστυ­νο­μι­κός που υπη­ρε­τεί σε αστυ­νο­μι­κό τμή­μα της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Αττι­κής, αφού είχε δηλώ­σει απώ­λεια του ασυρ­μά­του, τον είχε παρα­δώ­σει στον ιδιώ­τη αντί 2.000 ευρώ το μήνα και αυτός με την σει­ρά του τον νοί­κια­σε στους δύο Ρομά, αντί 3.000 ευρώ το μήνα, οι οποί­οι τον χρη­σι­μο­ποιού­σαν στις παρά­νο­μες δρα­στη­ριό­τη­τες τους, για να ξεγλι­στρούν από την αστυ­νο­μία, αν γίνο­νταν αντι­λη­πτοί και κατευ­θύ­νο­νταν προς το μέρος τους αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Οι δυο Ρομά συνε­λή­φθη­σαν και από την εργα­στη­ρια­κή έρευ­να ταυ­το­ποι­ή­θη­κε γενε­τι­κό τους υλι­κό σε τέσ­σε­ρις υπο­θέ­σεις κλοπών.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο αστυ­νο­μι­κός εξε­τά­στη­κε και ομο­λό­γη­σε την πρά­ξη του.

Οι δύο συλ­λη­φθέ­ντες οδη­γή­θη­καν στον εισαγ­γε­λέα, ενώ δικο­γρα­φία σχη­μα­τί­στη­κε σε βάρος του αστυ­νο­μι­κού και του τρί­του ιδιώ­τη, αλλά δεν συνε­λή­φθη­σαν καθώς είχε παρέλ­θει το αυτόφωρο.

Σε βάρος του αστυ­νο­μι­κού, επί­σης, δια­τά­χθη­κε ΕΔΕ από το Αρχη­γείο της ΕΛΑΣ.

Δεύτερη φορά εντοπίζεται Ρομά με Sepura

Σύμ­φω­να με το lawandorder.gr (καλύ­πτει το αστυ­νο­μι­κό ρεπορ­τάζ) τον περα­σμέ­νο Ιανουά­ριο, ένας 36χρονος Ρομά στο Ζεφύ­ρι είχε στή­σει «κέντρο ενη­μέ­ρω­σης» ομά­δων διαρ­ρη­κτών μέσα στο σπί­τι του, στην οδό 25ης Μαρ­τί­ου, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας έναν ανα­λο­γι­κό και έναν ψηφια­κό ασύρ­μα­το Sepura που ήταν χρε­ω­μέ­νος σε αξιω­μα­τι­κό της ΕΛΑΣ, ενη­μέ­ρω­νε σπεί­ρες διαρ­ρη­κτών για το πού κινού­νται οι αστυ­νο­μι­κοί, ώστε να δια­φεύ­γουν την σύλληψη.

Τότε, όπως είχε δια­πι­στω­θεί, η «εξα­φά­νι­ση» του ασύρ­μα­του Sepura, έγι­νε στο τμή­μα ασφα­λεί­ας Ραφή­νας, λίγες ώρες μετά την επι­χεί­ρη­ση της ΕΛΑΣ και τον εντο­πι­σμό του στο σπί­τι του Ρομά στο Ζεφύρι.

Η αστυνομική επιχείρηση και οι ασύρματοι

Όπως υπεν­θυ­μί­ζει το lawandorder.gr , το πρωί της Τρί­της 26 Ιανουα­ρί­ου, αστυ­νο­μι­κοί της ασφά­λειας Αμα­ρου­σί­ου, με την συν­δρο­μή ανδρών της ΟΠΚΕ, προ­σέγ­γι­σαν το σπί­τι του 36χρονου Ρομά.

Αστυ­νο­μι­κοί, λίγο πριν επέμ­βουν στο σπί­τι, δια­πί­στω­σαν πως κάποιος πέτα­ξε σε παρα­κεί­με­νο οικό­πε­δο από τον πρώ­το όρο­φο του σπι­τιού, δύο ασυρ­μά­τους, ένα κινη­τό τηλέ­φω­νο και ένα κομ­μά­τι χαρ­τί. Όλοι οι ασύρ­μα­τοι ήταν συντο­νι­σμέ­νοι στις συχνό­τη­τες της Άμε­σης Δρά­σης σε όλη την Αττι­κή. Στο χαρ­τί ο 36χρονος είχε γρά­ψει περιο­χές της Βορειο­α­να­το­λι­κής Αττι­κής και της Αθήνας.

Ο άνδρας που συνε­λή­φθη υπο­στή­ρι­ξε πως τους ασυρ­μά­τους, τους είχε παρα­λά­βει από έναν φίλο του ονό­μα­τι «Αλέ­ξη».

Όπως, μάλι­στα ανέ­φε­ρε, «ο Αλέ­ξης και άλλα τρία άτο­μα κάνουν κλο­πές σε σπί­τια σε Μετα­μόρ­φω­ση και Νέα Ιωνία και του έχουν ανα­θέ­σει να ακού­ει τις συχνότητες».

Μάλι­στα, του έδι­ναν κάθε μέρα 50–100 ευρώ προ­κει­μέ­νου να τους ειδο­ποιεί αν μετα­βαί­νουν αστυ­νο­μι­κοί σε σπί­τια που έχουν εισβά­λει για να προ­λα­βαί­νουν να απομακρύνονται.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο