Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ: Κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ

Κινη­το­ποί­η­ση των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων είναι σε εξέ­λι­ξη στην πρυ­τα­νεία του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης ενά­ντια στην παρου­σία δυνά­με­ων των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

«Από τα ιδρύ­μα­τά μας δεν λεί­πει Αστυ­νο­μία, δώστε λεφτά, καθη­γη­τές, βιβλία» γρά­φει το πανό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων για την ισχυ­ρή παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων και ζητούν την από­συρ­σή τους.

Η κινη­το­ποί­η­ση γίνε­ται με από­φα­ση των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων: Δημο­σιο­γρα­φί­ας και ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτη­νια­τρι­κής, Πολι­τι­κών Επι­στη­μών. Η απόφαση:

«Κατα­δι­κά­ζου­με τη παρου­σία δεκά­δων αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, την αναί­τια χρή­ση χημι­κών και κρό­του λάμ­ψης, μέσα στο χώρο του Πανε­πι­στη­μί­ου νωρί­τε­ρα σήμε­ρα. Πρό­κει­ται για πολι­τι­κή επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης, να συγκε­ντρώ­σει τέτοιο όγκο αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε ένα κλει­στό πανε­πι­στή­μιο, απου­σία φοιτητών.

Δημιουρ­γεί μεγά­λα ερω­τη­μα­τι­κά το τι έρχε­ται να εξυ­πη­ρε­τή­σει αυτή η επι­λο­γή, με ποια αφορ­μή βρέ­θη­κε στο χώρο.

Η πλειο­ψη­φία των φοι­τη­τών, μέσα από τις απο­φά­σεις των συλ­λό­γων τους, την αγω­νι­στι­κή τους δρά­ση, τα αιτή­μα­τα και τις διεκ­δι­κή­σεις τους έχουν μπλο­κά­ρει τα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης για την εγκα­τά­στα­ση πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας. Είναι μεθό­δευ­ση που έρχε­ται να εξυ­πη­ρε­τή­σει το περαι­τέ­ρω χτύ­πη­μα των σπου­δών μας, την ώρα που ετοι­μά­ζε­ται νέος νόμος — πλαί­σιο, συγ­χω­νεύ­σεις και κατάρ­γη­ση Τμη­μά­των όπως στα ξενό­γλωσ­σα Τμή­μα­τα, κατάρ­γη­ση των δωρε­άν εντύ­πων συγ­γραμ­μά­των, χτυ­πή­μα­τος στη φοι­τη­τι­κή μέριμνα.

Οι φοι­τη­τές και οι φοι­τή­τριες να δυνα­μώ­σουν τους συλ­λό­γους τους, τις δια­δι­κα­σί­ες τους, την οργα­νω­μέ­νη πάλη, να εμπο­δί­σουν τα σχέ­δια τους! Να απο­χω­ρή­σουν τώρα οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις από το χώρο του Πανεπιστημίου!»

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο