Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστραλία: Ανήλικες βασάνιζαν 14χρονη επί τέσσερις ώρες — Οργή στο διαδίκτυο

Σάλο έχει προ­κα­λέ­σει τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες στην Αυστρα­λία η υπό­θε­ση απα­γω­γής και βασα­νι­σμού 14χρονης από συνο­μή­λι­κές της στην πολι­τεία Κουίν­σλαντ. Το θύμα, η 14χρονη Κίρα Χαρτ, προ­σκλή­θη­κε στις 14 Μάρ­τη 2023 από τρια άλλα κορί­τσια, τα οποία θεω­ρού­σε φίλες της, να περά­σουν ενα βρά­δυ μαζί σπί­τι τους.

Η νύχτα απο­δεί­χθη­κε εφιαλ­τι­κή για την Κίρα, καθώς οι τρεις ανή­λι­κες, 13 και 14 ετών, την ξυλο­κό­πη­σαν με χαστού­κια, μπου­νιές και κλω­τσιές, φτά­νο­ντας μέχρι το σημείο να την μαχαι­ρώ­σουν, ευτυ­χώς όχι θανά­σι­μα. Το όλο σκη­νι­κό, που κρά­τη­σε περισ­σό­τε­ρες από τέσ­σε­ρις ώρες, κατέ­γρα­ψε με το κινη­τό της τηλέ­φω­νο μια από τις κατηγορούμενες.

Όταν η ανή­λι­κη μαθή­τρια κατά­φε­ρε να ξεφύ­γει απ’ το σπί­τι μετα­φέρ­θη­κε άμε­σα στο νοσο­κο­μείο όπου υπο­βλή­θη­κε σε εγχεί­ρη­ση εξαι­τί­ας της σοβα­ρό­τη­τας των χτυ­πη­μά­των. Σημειώ­νε­ται ότι η 14χρονη ήταν γεμά­τη αίμα­τα, πρη­σμέ­νη στο πρό­σω­πο και έφε­ρε κακώ­σεις και μώλω­πες σε όλο της το σώμα.

Το βίντεο διεύ­ρε­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης προ­κα­λώ­ντας οργή, με πολ­λούς χρή­στες του δια­δι­κτύ­ου να χαρα­κτη­ρί­ζουν «σαδι­στι­κή» τη βάρ­βα­ρη συμπε­ρι­φο­ρά των κορι­τσιών. Οι νεα­ρές ταυ­το­ποι­ή­θη­καν, αλλά εξαι­τί­ας του γεγο­νό­τος ότι είναι ανή­λι­κες τους επι­βλή­θη­κε πρό­στι­μο και αυστη­ρή σύστα­ση, κάτι που εξόρ­γι­σε ακό­μη περισ­σό­τε­ρο κόσμο.

Ήδη έχει δημιουρ­γη­θεί ηλε­κτρο­νι­κό κάλε­σμα για αυστη­ρό­τε­ρη ποι­νή, ενώ συγκε­ντρώ­θη­κε και χρη­μα­τι­κό ποσό για τη νοση­λεία της Κίρα.

Οι γονείς της 14χρονης υπέ­βα­λαν μήνυ­ση για πρό­κλη­ση σοβα­ρών σωμα­τι­κών βλαβών.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο