Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!»

«Έξω οι φασί­στες από τα σχο­λεία!», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η Α’ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης, καταγ­γέλ­λο­ντας ότι «τα σχο­λεία και οι μαθη­τές μας έχουν μπει στο στό­χα­στρο εθνι­κι­στι­κών και ακρο­δε­ξιών κύκλων, με ιδιαί­τε­ρη έντα­ση, τις τελευ­ταί­ες μέρες. Ομά­δες που δεν κρύ­βουν το ακρο­δε­ξιό τους πρό­σω­πο, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας κάποιους μαθη­τές, εξω­σχο­λι­κούς και γονείς, με χει­ρι­στι­κό τρό­πο αλλά και με απει­λές, προ­σπα­θούν να επι­βάλ­λουν σε διά­φο­ρα σχο­λεία “εθνι­κι­στι­κές από­ψεις” αλλά και συγκε­κρι­μέ­νες ενέργειες.

Στο πλαί­σιο αυτό δρουν ανοι­χτά ή συγκα­λυμ­μέ­να η εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή και άλλες φασι­στι­κές ομά­δες. Όλοι αυτοί χρη­σι­μο­ποιούν ως πρό­σχη­μα το Μακε­δο­νι­κό, την υπό­θε­ση Κατσί­φα κ.ά., επι­δί­δο­νται σε μια πατρι­δο­κα­πη­λία, με συν­θή­μα­τα κενά από διεκ­δι­κή­σεις δικαιω­μά­των αλλά γεμά­τα μίσος. Με τρο­μα­κτι­κή ευκο­λία αυτοί οι ακρο­δε­ξιοί κύκλοι προ­σπα­θούν να σπεί­ρουν στη νεο­λαία ακραί­ες αλυ­τρω­τι­κές και εθνι­κι­στι­κές αντι­λή­ψεις και διεκ­δι­κή­σεις, αδια­φο­ρώ­ντας για τις συνέ­πειες που μπο­ρούν να έχουν για τη χώρα και το λαό μας.

Η στό­χευ­ση του φασι­σμού στη νεο­λαία δεν είναι τυχαία. Οι φασί­στες δεν εξυ­πη­ρε­τούν μόνο την επι­χεί­ρη­ση άλω­σης και ξανα­γρα­ψί­μα­τος της Ιστο­ρί­ας του τόπου, ανα­δο­μώ­ντας και απο­νοη­μα­το­δο­τώ­ντας αξί­ες και γεγο­νό­τα. Στο­χεύ­ουν στις νεα­νι­κές συνει­δή­σεις για να νομι­μο­ποι­η­θεί σε αυτές ο φασι­σμός, απο­προ­σα­να­το­λί­ζο­ντας από τις πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες που οδη­γούν στην εξα­θλί­ω­ση πλα­τιά λαϊ­κά στρώ­μα­τα, αθω­ώ­νο­ντας έτσι το βάρ­βα­ρο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστημα.

Επι­διώ­κε­ται το ξέπλυ­μα της ΧΑ ενό­ψει και των καται­γι­στι­κών εξε­λί­ξε­ων σε βάρος της, στη δίκη της ως εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Η Χρυ­σή Αυγή απο­τε­λεί ναζι­στι­κό, φασι­στι­κό μόρ­φω­μα, που έχει απο­στο­λή το χτύ­πη­μα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος. Στη­ρί­ζε­ται για το σκο­πό αυτό ποι­κι­λό­μορ­φα από το σύστη­μα, από τη μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία. Η ιδε­ο­λο­γία και η δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής είναι ενά­ντια στα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων, αντί­θε­τα στη­ρί­ζει αυτά των πλουσίων.

Η λιτό­τη­τα, η φτώ­χεια και το χτύ­πη­μα μορ­φω­τι­κών και εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, απο­τέ­λε­σμα της δρά­σης του κεφα­λαί­ου με σκο­πό το κέρ­δος, η αμά­θεια και η πολι­τι­στι­κή παρακ­μή, απο­θρα­σύ­νουν τη φασι­στι­κή ΧΑ, τρέ­φουν τον εθνι­κι­σμό και το φασισμό.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί έχου­με υπο­χρέ­ω­ση να απο­κα­λύ­ψου­με στα μάτια των μαθη­τών μας τον πραγ­μα­τι­κό ρόλο των φασι­στι­κών και εθνι­κι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων. Να πού­με τα πράγ­μα­τα με το όνο­μά τους!

Καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους να ανα­λά­βουν δρά­ση μέσα στα σχολεία!

Η ΕΛΜΕ θα στη­ρί­ξει με όλα τα μέσα και θα καλύ­ψει όλες τις ενέρ­γειες συνα­δέλ­φων στα σχο­λεία τους ενά­ντια στο φασι­σμό και τον εθνικισμό!

Είναι χρέ­ος του κόσμου της Εκπαί­δευ­σης να υπε­ρα­σπι­στεί το σχο­λείο και τη νέα γενιά από το δηλη­τή­ριο του εθνι­κι­σμού και του φασι­σμού. Να μη γίνουν οι μαθη­τές μας υλι­κό για να ξεπλυ­θούν πολι­τι­κά οι δολο­φό­νοι του Π. Φύσσα.

Να μην επι­τρέ­ψου­με την πατρι­δο­κα­πη­λία και την εθνι­κι­στι­κή τύφλω­ση να σπεί­ρουν το διαι­ρε­τι­κό μίσος ανά­με­σα στους μαθη­τές μας και να επι­βάλ­λουν τη ρατσι­στι­κή στο­χο­ποί­η­ση μεταναστών.

Να πού­με καθα­ρά ότι το πρό­γραμ­μα της ΧΑ και του φασι­σμού είναι οι εικό­νες ολέ­θρου από τις κατα­στρο­φές του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, τα πει­να­σμέ­να παι­διά της Κατο­χής, το Ολο­καύ­τω­μα των Εβραί­ων, τα καμέ­να χωριά από τους Γερ­μα­νούς, το Δίστο­μο, η Κάν­δα­νος και ο Χορτιάτης…

Να ανα­δει­χτεί η ανά­γκη για πραγ­μα­τι­κούς αγώ­νες για τα μορ­φω­τι­κά και εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα της νέας γενιάς. Το τσά­κι­σμα του φασι­σμού είναι υπό­θε­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος. Όσο δυνα­μώ­νει το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, ο ταξι­κός του προ­σα­να­το­λι­σμός, θα απο­μο­νώ­νε­ται η επιρ­ροή των φασι­στι­κών και εθνι­κι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, θα απο­κα­λύ­πτε­ται ο ρόλος τους στις συνει­δή­σεις των εργαζομένων.

Μόνο έτσι η μαύ­ρη νύχτα της Χρυ­σής Αυγής θα οδη­γη­θεί εκεί όπου ανή­κει… στους υπο­νό­μους της Ιστορίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο