Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Οι δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια των μαθητών — Φωτό σχολικών αυλών

Τη βια­σύ­νη και προ­χει­ρό­τη­τα του δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης που απο­φά­σι­σε τη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων  σε συν­θή­κες ολι­κού παγε­τού καταγ­γέλ­λει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Όπως ανα­φέ­ρει, διευ­θυ­ντές σχο­λεί­ων της Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­γκά­στη­καν να κλεί­σουν οι ίδιοι τα σχο­λεία τους ή να περιο­ρί­σουν τους μαθη­τές εντός των κτι­ρί­ων των σχο­λεί­ων για­τί οι αυλές ήταν εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νες λόγω του πάγου. Υπεν­θυ­μί­ζει πως οι δημο­τι­κοί άρχο­ντες δεν μπο­ρούν να παί­ζουν με την ασφά­λεια ανή­λι­κων μαθητών.

auli sxoleiou6

Συνο­δεύ­ει δε την ανα­κοί­νω­σή της με φωτο­γρα­φί­ες από το προ­αύ­λιο σχο­λεί­ων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εμείς να υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι χτες σε σχο­λείο του Ευό­σμου 14χρονος μαθη­τής γλί­στρη­σε στο προ­αύ­λιο και έσπα­σε το πόδι του.

auli sxoleiou3

Το κεί­με­νο της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

«Δεν μπο­ρεί να εξη­γη­θεί αλλιώς η προ­χει­ρό­τη­τα και η βια­σύ­νη με την οποία ο δήμος Θεσ­σα­λο­νί­κης απο­φά­σι­σε την λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων χθες Τρί­τη, μια μέρα όπου στην πόλη επι­κρα­τού­σαν συν­θή­κες ολι­κού παγε­τού με τα περισ­σό­τε­ρα πεζο­δρό­μια καλυμ­μέ­να με πάγο, με θερ­μο­κρα­σία 6 βαθ­μούς Κελ­σί­ου υπό το μηδέν στις 8 το πρωί και το χει­ρό­τε­ρο, με σχο­λι­κές αυλές να θυμί­ζουν παγοδρόμια.

Είμα­στε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να υπεν­θυ­μί­σου­με στους δημο­τι­κούς άρχο­ντες ότι δεν μπο­ρούν να παί­ζουν με την ασφά­λεια ανή­λι­κων μαθη­τών και ούτε φυσι­κά να μετα­κυ­λί­ουν την ευθύ­νη καθα­ρι­σμού των αυλών στους διευ­θυ­ντές των σχο­λι­κών μονά­δων και την ευθύ­νη της ασφά­λειας των μαθη­τών υπό τέτοιες συν­θή­κες στους εφη­με­ρεύ­ο­ντες καθη­γη­τές, με σκο­πό να πεί­σουν τους δημό­τες τους ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα».

Μήπως απώ­τε­ρος σκο­πός των παρα­πά­νω ήταν να ξεχα­στεί το αλη­σμό­νη­το «πάγω­σαν οι αλα­τιέ­ρες» προ διε­τί­ας, μιας και βρι­σκό­μα­στε σε προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο; Το τελι­κό απο­τέ­λε­σμα της χθε­σι­νής κατά­στα­σης ήταν πολ­λά σχο­λεία να μην λει­τουρ­γή­σουν τελι­κά με από­φα­ση των διευ­θυ­ντών και άλλα να έχουν κλει­δω­μέ­νους τους μαθη­τές στο εσω­τε­ρι­κό των σχο­λι­κών μονά­δων για να απο­φύ­γουν τα χει­ρό­τε­ρα. Ως από­δει­ξη των παρα­πά­νω, επι­συ­νά­πτου­με μερι­κές ενδει­κτι­κές φωτο­γρα­φί­ες σχο­λι­κών αυλών του δήμου Θεσσαλονίκης».

auli sxoleiou4

auli sxoleiou2

auli sxoleiou5

auli sxoleiou1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο