Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Α. Καργόπουλος: Η Τράπεζα Θεμάτων έχει την γενική κατακραυγή της μαθητικής κοινότητας (AUDIO)

Η κατά­στα­ση με την Τρά­πε­ζα Θεμά­των επι­βα­ρύ­νει τους μαθη­τές, ιδιαί­τε­ρα της Γ’ Λυκεί­ου, οι οποί­οι μέσα σε δύο ημέ­ρες πρέ­πει να ετοι­μα­στούν για τις Πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις και είναι ενδει­κτι­κή για το πώς το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας θεω­ρεί τους μαθη­τές και τους εκπαι­δευ­τι­κούς ως πει­ρα­μα­τό­ζωα, σημεί­ω­σε ο Αντρέ­ας Καρ­γό­που­λος, αντι­πρό­ε­δρος της ΟΛΜΕ, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Real FM» και τον δημο­σιο­γρά­φο Νίκο Μπογιόπουλο.

Σημεί­ω­σε ότι η Τρά­πε­ζα Θεμά­των έχει κατα­δι­κα­στεί εξαρ­χής από το σύνο­λο της μαθη­τι­κής κοι­νό­τη­τας, τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους γονείς, «έχει τη γενι­κή κατα­κραυ­γή», καθώς δημιουρ­γεί εμπό­δια και ταξι­κούς φραγ­μούς στους μαθη­τές και είναι το εργα­λείο μετα­τρο­πής του λυκεί­ου σε εξε­τα­στι­κό κέντρο.

Παράλ­λη­λα, υπο­γράμ­μι­σε ότι το Ινστι­τού­το Εκπαι­δευ­τι­κής Πολι­τι­κής, ο φορέ­ας που δια­χει­ρί­ζε­ται την Τρά­πε­ζα Θεμά­των, ελέγ­χει και τους επί­δο­ξους αξιο­λο­γη­τές των εκπαι­δευ­τι­κών. Τόνι­σε ότι αυτοί που καλού­νται να αξιο­λο­γή­σουν τους εκπαι­δευ­τι­κούς, μόλις έβα­λαν το χέρι τους στις εξε­τά­σεις που εδώ και 15 χρό­νια γίνο­νταν χωρίς πρό­βλη­μα, έγι­νε ότι έγινε.

Τόνι­σε ότι τα παι­διά της παν­δη­μί­ας, του λοκντά­ουν και της τηλεκ­παί­δευ­σης, που έφτα­σαν να δώσουν εξε­τά­σεις με πολ­λούς αγώ­νες και θυσί­ες, δεν πρέ­πει να περ­νά­νε αυτή την κατάσταση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο