Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάζαμε και Νέτφλιξ… (VIDEO)

«Είναι ο έβδο­μος βομ­βαρ­δι­σμός της Χαμάς». «Για ένα­τη φορά σήμε­ρα επα­να­λαμ­βά­νε­ται το ίδιο σκη­νι­κό». Τα λόγια αυτά ανή­κουν στον αντα­πο­κρι­τή του γνω­στού ειδη­σε­ο­γρα­φι­κού site στο Ισρα­ήλ, από την πόλη Ασκε­λόν.

Μόνο που «το σκη­νι­κό που επα­να­λαμ­βά­νε­ται», είναι μάλ­λον… όντως σκη­νι­κό και οι «δρα­μα­τι­κές εικό­νες» που μετα­δί­δει δεί­χνουν από την είσο­δο του νοσο­κο­μεί­ου να μπαί­νουν οι ίδιοι «τραυ­μα­τί­ες»… και στον έβδο­μο και στον ένα­το βομ­βαρ­δι­σμό που περι­γρά­φει. Δεν περι­μέ­να­με βέβαια και καμιά σκη­νο­θε­σία για Όσκαρ από το Γρα­φείο Τύπου του ισραη­λι­νού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας που όπως μαθαί­νου­με σε άλλο βίντεο οργα­νώ­νει την «αντα­πό­κρι­ση» από τους «τόπους των φρι­χτών εγκλη­μά­των».

Αλλά το να βασί­ζε­ται όλη η ευρω­α­τλα­ντι­κή προ­πα­γάν­δα που ξεφορ­τώ­νε­ται με το τσου­βά­λι τις μέρες αυτές για να δικαιο­λο­γή­σει την εμπλο­κή της χώρας σε άλλο ένα έγκλη­μα απέ­να­ντι στον παλαι­στι­νια­κό λαό σε «b movies» και fake news της πλά­κας δεί­χνει και κυνι­σμό και απελπισία.

Η βρώ­μι­κη προ­πα­γάν­δα δεν θα περά­σει. Όσα fake news κι αν επι­στρα­τεύ­σουν, η αλή­θεια δεν ξεγρά­φει: Η σωστή πλευ­ρά της ιστο­ρί­ας είναι με τους λαούς που παλεύ­ουν για Λευ­τε­ριά και Δίκιο. Αλλη­λεγ­γύη στην Παλαι­στί­νη! Καμιά εμπλο­κή της χώρας μας στη σφα­γή των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — Ισρα­ήλ στη Γάζα. Να γυρί­σει τώρα πίσω η φρε­γά­τα «Ψαρά»!

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο