Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Κομνηνάκα: Ο λαός να στηρίξει τους αγωνιστές δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (VIDEO)

Τα γεγο­νό­τα στη Μέση Ανα­το­λή δεν είναι κεραυ­νός εν αιθρία, εδώ και χρό­νια ένας λαός 2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων Παλαι­στι­νί­ων δολο­φο­νεί­ται, βρί­σκε­ται υπό κατο­χή, φυλα­κί­ζε­ται και εξο­ντώ­νε­ται από το κρά­τος του Ισρα­ήλ, επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων η Μαρία Κομνη­νά­κα, βου­λευ­τής του ΚΚΕ. μιλώ­ντας το βρά­δυ της Πέμ­πτης 12 Οκτώ­βρη στο κανά­λι «ΑΤΤΙCΑ».

Κατήγ­γει­λε την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν τη δολο­φο­νι­κή δρά­ση του Τελ Αβίβ, με αφορ­μή τη φωτα­γώ­γη­ση της Βου­λής με τα χρώ­μα­τα της σημαί­ας του Ισρα­ήλ, ενός κρά­τους που δεν ανα­γνω­ρί­ζει και δεν εφαρ­μό­ζει τις διε­θνείς συμ­βά­σεις και τις απο­φά­σεις του ΟΗΕ για επί­λυ­ση του Μεσανατολικού.

Όσον αφο­ρά τις δημο­τι­κές εκλο­γές, σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ καλεί τον λαό στους δήμους που κατε­βαί­νει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον β’ γύρο, Πάτρα, Και­σα­ρια­νή, Χαϊ­δά­ρι, Πετρού­πο­λη και Τύρ­να­βο να στη­ρί­ξουν τους αγω­νι­στές δημάρ­χους που μπο­ρούν να εφαρ­μό­σουν παρά τα εμπό­δια μία φιλο­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Ειδι­κά για την Πάτρα, τόνι­σε ότι ο Κ. Πελε­τί­δης άσκη­σε υπο­δειγ­μα­τι­κή πολι­τι­κή για τον λαό, δεν ήταν το καλό παι­δί των κυβερ­νή­σε­ων, δεν επέ­λε­ξε την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα και τις μπίζ­νες με τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες και πήρε φιλο­λαϊ­κά μέτρα.

Οι εκλο­γές στην Τοπι­κή και Περι­φε­ρεια­κή Διοί­κη­ση είναι πολι­τι­κές, για­τί πολι­τι­κές απο­φά­σεις είναι να μην γίνο­νται αντι­πλημ­μυ­ρι­κά και αντι­πυ­ρι­κά έργα για την προ­στα­σία του λαού, πολι­τι­κές απο­φά­σεις είναι να επι­βάλ­λο­νται αντα­πο­δο­τι­κά τέλη και να προ­ω­θού­νται ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Έφε­ρε μάλι­στα ως παρά­δειγ­μα το πλέ­ον ενδει­κτι­κό, εκεί­νο του Δήμου Αθη­ναί­ων, όπου η διοί­κη­ση Μπα­κο­γιάν­νη δεν είχε πλειο­ψη­φία και όλες τις κρί­σι­μες απο­φά­σεις ‑που πλή­ρω­σε ακρι­βά ο λαός της πόλης- τις έλα­βε με τη στή­ρι­ξη των παρα­τά­ξε­ων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο