Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάρβαροι! Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού σε 9χρονο κορίτσι στις ΗΠΑ (VIDEO)

Νέο κύμα αγα­νά­κτη­σης για τις μεθό­δους που χρη­σι­μο­ποιεί η αστυ­νο­μία έχει προ­κα­λέ­σει ένα βίντεο που δεί­χνει αστυ­νο­μι­κούς να βάζουν χει­ρο­πέ­δες και να χρη­σι­μο­ποιούν σπρέι πιπε­ριού ενα­ντί­ον ενός μαύ­ρου κορι­τσιού 9 ετών στο Ρότσε­στερ της Νέας Υόρκης.

Σύμ­φω­να με τον ανα­πλη­ρω­τή διοι­κη­τή της αστυ­νο­μί­ας Αντρέ Άντερ­σον, το κορί­τσι, τα στοι­χεία του οποί­ου δεν έχουν απο­κα­λυ­φθεί, είχε πάθει κρί­ση και απει­λού­σε να αυτο­κτο­νή­σει και να σκο­τώ­σει τη μητέ­ρα του.

Οι αστυ­νο­μι­κοί, που εκλή­θη­σαν στο σημείο του συμ­βά­ντος την Παρα­σκευή, έβα­λαν χει­ρο­πέ­δες στο κορί­τσι και στη συνέ­χεια προ­σπά­θη­σαν να το ανα­γκά­σουν να μπει στο περι­πο­λι­κό και χρη­σι­μο­ποί­η­σαν σπρέι πιπε­ριού όταν αυτό αντι­στά­θη­κε, σύμ­φω­να με το βίντεο που έχουν κατα­γρά­ψει οι κάμε­ρες που έφε­ραν οι αστυ­νο­μι­κοί και το οποίο έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα η αστυ­νο­μία της πόλης χθες Κυριακή.

Οι αστυ­νο­μι­κοί ισχυ­ρί­στη­καν ότι ενήρ­γη­σαν με αυτό τον τρό­πο για να προ­στα­τεύ­σουν το κορί­τσι και δήλω­σαν ότι «ανα­γκά­στη­καν» να του βάλουν χει­ρο­πέ­δες και να κάνουν χρή­ση σπρέι πιπεριού.

Η Λόβε­λι Γουό­ρεν, η Αφρο­α­με­ρι­κα­νί­δα δήμαρ­χος του Ρότσε­στερ, κατα­δί­κα­σε τη χρή­ση βίας ενα­ντί­ον ενός παι­διού και δεσμεύ­θη­κε να διε­ξα­χθεί εσω­τε­ρι­κή έρευ­να για τις πρα­κτι­κές που ακο­λου­θεί η αστυ­νο­μία της πόλης.

Αυτή είναι η δεύ­τε­ρη φορά μέσα σε ένα χρό­νο που αστυ­νο­μι­κοί στο Ρότσε­στερ κατη­γο­ρού­νται για χρή­ση υπερ­βο­λι­κής βίας ενα­ντί­ον Αφρο­α­με­ρι­κα­νών. Τον Μάρ­τη του 2020 ο Ντά­νιελ Προυντ έπε­σε σε κώμα και στη συνέ­χεια πέθα­νε αφού αστυ­νο­μι­κοί τον κρά­τη­σαν με τη βία επί ώρα ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νο στο έδα­φος. Οι αστυ­νο­μι­κοί του είχαν φορέ­σει μια κου­κού­λα στο κεφά­λι, διό­τι τους έφτυ­σε και ισχυ­ρί­στη­κε ότι είχε κορονοϊό.

Ο θάνα­τος του Προυντ, ο οποί­ος επί­σης υπέ­φε­ρε από ψυχο­λο­γι­κά προ­βλή­μα­τα, είχε προ­κα­λέ­σει μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις, ενώ είχε διε­ξα­χθεί και εσω­τε­ρι­κή έρευ­να για το περιστατικό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο