Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο ξεμπροστιάζουν τα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ. για το δολοφονικό πυροβολισμό του 16χρονου

Νέα ανα­πά­ντη­τα ερω­τή­μα­τα έχουν προ­κύ­ψει για την υπό­θε­ση του εν ψυχρώ πυρο­βο­λι­σμού του 16χρονου Ρομά από αστυ­νο­μι­κό στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, μετά τη δημο­σί­ευ­ση βίντεο από κλει­στά κυκλώ­μα­τα καμε­ρών, τα οποία αν μη τι άλλο έρχο­νται σε αντί­θε­ση με την επί­ση­μη εκδο­χή της Αστυ­νο­μί­ας και του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολίτη.

Συγκε­κρι­μέ­να, το πρώ­το βίντεο που έχει δει το φως της δημο­σιό­τη­τας απει­κο­νί­ζει τους αστυ­νο­μι­κούς της ομά­δας ΔΙΑΣ να βρί­σκο­νται εντός του κατα­στή­μα­τος καυ­σί­μων. Στο ίδιο βίντεο φαί­νε­ται το αυτο­κί­νη­το του 16χρονου στο βεν­ζι­νά­δι­κο την ώρα που βάζει βεν­ζί­νη και όταν αυτός φεύ­γει, ο υπάλ­λη­λος του κατα­στή­μα­τος ενη­με­ρώ­νει τους αστυ­νο­μι­κούς που βρί­σκο­νται μέσα στο κατά­στη­μα, κάτι που δεν ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση της αστυ­νο­μί­ας η οποία έκα­νε λόγο για αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που «βρί­σκο­νταν πλη­σί­ον του σημείου».

Επί­σης, βίντεο που φέρε­ται να προ­έρ­χε­ται από κάμε­ρα κλει­στού κυκλώ­μα­τος κατα­στή­μα­τος δεί­χνει το αυτο­κί­νη­το του Κώστα Φρα­γκού­λη να στρί­βει, ενώ από πίσω του έρχο­νται οι δύο μοτο­σι­κλέ­τες. Περί­που 500 μέτρα μετά, λίγα δευ­τε­ρό­λε­πτα αργό­τε­ρα, ο αστυ­νο­μι­κός πυρο­βο­λεί τον 16χρονο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η ανα­κοί­νω­ση της αστυ­νο­μί­ας ανέ­φε­ρε ότι ο 16χρονος «επι­χεί­ρη­σε να εμβο­λί­σει μετω­πι­κά το προ­πο­ρευό­με­νο δίκυ­κλο της Ομά­δας ΔΙΑΣ», κάτι που δεν προ­κύ­πτει από τα συγκε­κρι­μέ­να πλάνα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο