Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο — «ρεπορτάζ από την κόλαση» στο Μάτι

Τρα­γι­κές ώρες έζη­σαν οι κάτοι­κοι και επι­σκέ­πτες στο λιμα­νά­κι στο Μάτι που κατά­φε­ραν να ξεφύ­γουν από την πύρι­νη λαί­λα­πα που κατέ­και­γε ό,τι έβρι­σκε στο διά­βα του. Δέντρα, σπί­τια, οχήματα,μ ανθρώπους.

Οι «τυχε­ροί» που κατά­φε­ραν να φτά­σουν στο λιμα­νά­κι στο Μάτι έζη­σαν τις δικές τους ώρες αγω­νί­ας. Ζώστη­καν από τις φλό­γες που έκα­ναν απο­πνι­κτι­κή την ατμό­σφαι­ρα με καπνούς και δυνα­τό αέρα.

fotia2

Όσο η ώρα περ­νού­σε, η φωτιά γίνε­ται όλο και πιο απει­λη­τι­κή με τις φλό­γες να καί­νε κτί­ρια εντός του λιμα­νιού και η αγω­νία των ανθρώ­πων να κορυ­φώ­νε­ται αφού αισθά­νο­νται ότι τα πάντα έχουν καεί.

Από το από­γευ­μα τις 6.30 έως τα ξημε­ρώ­μα­τα στις 3.00 μετά τα μεσά­νυ­χτα οι πυρό­πλη­κτοι παρα­μέ­νουν συγκε­ντρω­μέ­νοι στο λιμα­νά­κι στο Μάτι. Ανά­με­σά τους παι­διά και ενή­λι­κες με εγκαύ­μα­τα, Προ­σπα­θούν να επι­κοι­νω­νή­σουν με συγ­γε­νείς και φίλους, να ενη­με­ρω­θούν και να ενη­με­ρώ­σουν γα την κατά­στα­σή τους.

Ενας εξ αυτών, ο Νίκος Βερυ­κο­κί­δης κατα­γρά­φει εικό­νες και ήχο, κάνο­ντας ρεπορ­τάζ στην κόλα­ση όπως ο ίδιος ακού­γε­ται να λέει. «Στοι­βαγ­μέ­νος» και αυτός στα βρά­χια μπρο­στά στη θάλασ­σα με το σπί­τι του να καί­γε­ται. Κατα­γρά­φει συγκλο­νι­στι­κές εικόνες.

fotia3

Πηγή φωτό — βίντεο 90.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο