Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο του ΚΚΕ για τη δολοφονία Τζ. Φλόιντ και τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Δεί­τε το βίντεο του ΚΚΕ για τη δολο­φο­νία του 46χρονου Αφρο­α­με­ρι­κα­νού George Floyd, στις 25 Μάη, από αστυ­νο­μι­κούς στις ΗΠΑ και για τις μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας ενά­ντια στη βαρ­βα­ρό­τη­τα και την κατα­στο­λή της αμε­ρι­κα­νι­κής κυβέρ­νη­σης και του κρά­τους των ΗΠΑ.

Η οργή και ο απο­τρο­πια­σμός εκα­τομ­μυ­ρί­ων σε όλον τον κόσμο ξεχει­λί­ζει για τις δολο­φο­νί­ες Αφρο­α­με­ρι­κα­νών και δια­δη­λω­τών. Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι σήμε­ρα 108 χιλιά­δες νεκρούς από την παν­δη­μία. 42 εκατ. ανέρ­γους από την αρχή της παν­δη­μί­ας. 600 δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χοι των ΗΠΑ έγι­ναν κατά 434 δισ. δολά­ρια πλου­σιό­τε­ροι μέσα στην παν­δη­μία. Το 1% των πλού­σιων Αμε­ρι­κα­νών κατέ­χει πάνω από το 40% του πλού­του της χώρας. 1.100 είναι οι νεκροί από αστυ­νο­μι­κούς κάθε χρό­νο από το 2013.

Το μου­σι­κό κομ­μά­τι στο βίντεο έχει τίτλο «Το φάντα­σμα του Tom Joad» του Bruce Springsteen (1995), με ανα­φο­ρές στο μυθι­στό­ρη­μα του John Steinbeck «Τα Στα­φύ­λια της Οργής» (1939) και την ομώ­νυ­μη ται­νία του John Ford (1940). Εδώ το τρα­γου­δά­ει μαζί με τον Tom Morello (κιθα­ρί­στα των «Rage Against the Machine»).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο