Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βαρύτατες κατηγορίες κατά τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Ποι­νι­κή δίω­ξη για τρία κακουρ­γή­μα­τα και πέντε πλημ­με­λή­μα­τα ασκή­θη­κε από την Εισαγ­γε­λία Πλημ­με­λειο­δι­κών της Αθή­νας, σε βάρος των δύο ανδρών που συνέ­λα­βε η Αντιτρομοκρατική.

οι κατη­γο­ρί­ες που απαγ­γέλ­θη­καν κατά των τεσ­σά­ρων αφο­ρούν τα κακουργήματα:

* των τρο­μο­κρα­τι­κών πρά­ξε­ων από κοι­νού και κατ´εξακολούθηση

* της τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης με την επι­βα­ρυ­ντι­κή περί­στα­ση της κατο­χής εκρη­κτι­κών υλών και

* της δια­κε­κρι­μέ­νης περί­πτω­σης κατο­χής όπλων

Επί­σης τα πλημ­με­λη­μα­τι­κού βαθ­μού αδικήματα:

της κατα­σκευ­ής και κατο­χής εκρη­κτι­κών υλών, της παρά­νο­μης οπλο­φο­ρί­ας, της παρά­νο­μης οπλο­χρη­σί­ας, της παρά­νο­μης οπλο­κα­το­χής και της προ­μή­θειας και κατο­χής ναρκωτικών.

Αμέ­σως μετά τον Εισαγ­γε­λέα οι κατη­γο­ρού­με­νοι μετή­χθη­σαν στον Ανα­κρι­τή από τον οποίο ζήτη­σαν και έλα­βαν προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θούν την Τρίτη.

Οι δύο συλ­λη­φθέ­ντες οδη­γή­θη­καν λίγο μετά τις έξι το από­γευ­μα στα δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων κάτω από αυστη­ρό­τα­τα μέτρα ασφά­λειας, όπου τους ανέ­με­ναν αρκε­τοί φίλοι και γνω­στοί τους οι οποί­οι κατά την προ­σα­γω­γή φώνα­ζαν συν­θή­μα­τα συμπαράστασης.

Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ. ΑΣ

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλ­λι­στι­κές έρευ­νες στα όπλα, που βρέ­θη­καν σε σπί­τι στην οδό 17ης Νοέμ­βρη στον Χολαρ­γό, έδει­ξαν ότι ένα από τα κλάσ­νι­κοφ έχει χρη­σι­μο­ποι­η­θεί στις επι­θέ­σεις που έχει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει η οργά­νω­ση και για τις οποί­ες έχει ανα­λά­βει την ευθύνη.

Ειδι­κό­τε­ρα, η «Επα­να­στα­τι­κή Αυτο­ά­μυ­να» έχει ανα­λά­βει την ευθύ­νη για δύο επι­θέ­σεις με καλάσ­νι­κοφ ενα­ντί­ον αστυ­νο­μι­κών των ΜΑΤ στα γρα­φεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρι­λά­ου Τρι­κού­πη, (25–5‑2014 και 10–1‑2017) και μία στην πρε­σβεία του Μεξι­κού στο Κολω­νά­κι, (31–8‑2016), καθώς και για την επί­θε­ση με χει­ρο­βομ­βί­δα στην γαλ­λι­κή πρε­σβεία, στην οδό Βασ. Σοφί­ας (10–11-2016), όπου είχε τραυ­μα­τι­στεί και ένας αστυ­νο­μι­κός. Το ίδιο όπλο προ­έ­κυ­ψε ότι χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε και στη ληστεία που έγι­νε σε κατά­στη­μα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.

Μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 13 κατ’ οίκον έρευ­νες, έχουν προ­σα­χθεί συνο­λι­κά 15 άτο­μα στην Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία, όπου εξε­τά­ζο­νται, ενώ έχουν συλ­λη­φθεί μέχρι στιγ­μής δύο άντρες, ηλι­κί­ας 41 και 45 ετών, οι οποί­οι κατη­γο­ρού­νται για τρο­μο­κρα­τι­κές πρά­ξεις, κατο­χή εκρη­κτι­κών, παρά­βα­ση του Νόμου περί όπλων και πλα­στο­γρα­φία. Για τις ίδιες ενέρ­γειες κατη­γο­ρεί­ται και τρί­τος ημε­δα­πός άντρας, ηλι­κί­ας 46 ετών, σε βάρος του οποί­ου έχει εκδο­θεί ένταλ­μα σύλ­λη­ψης. Επι­πλέ­ον, έχει συλ­λη­φθεί και μία 39χρονη ημε­δα­πή γυναί­κα, η οποία κατη­γο­ρεί­ται για παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ μετά από συστη­μα­τι­κή έρευ­να, δια­κρι­βώ­θη­κε από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία η εμπλο­κή τους στη ληστεία που έγι­νε τις βρα­δι­νές ώρες της 21ης Οκτω­βρί­ου 2019, σε κατά­στη­μα ψυχα­γω­γι­κών — τεχνι­κών παι­γνί­ων στον Χολαρ­γό και εκδό­θη­καν σε βάρος τους εντάλ­μα­τα σύλληψης.

Η ένο­πλη ληστεία που διέ­πρα­ξαν οι εμπλε­κό­με­νοι στην υπό­θε­ση, τον περα­σμέ­νο μήνα, απλώς επι­βε­βαί­ω­σε και εργα­στη­ρια­κά, ότι το όπλο που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης.

Οι αστυ­νο­μι­κοί δίνουν ιδιαί­τε­ρη βαρύ­τη­τα στον εντο­πι­σμό και την σύλ­λη­ψη του 46χρονου, καθώς τα στοι­χεία που έχουν ανα­φέ­ρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρ­σο­κρό­τη­σε, με απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στεί στο πόδι και το πιθα­νό­τε­ρο είναι ότι χρειά­ζε­ται ιατρι­κή φροντίδα.

Την ληστεία φέρο­νται ότι διέ­πρα­ξαν ο 41χρονος παλιός γνώ­ρι­μος της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής, μαζί με τον 46χρονος καταζητούμενο.

Ο δεύ­τε­ρος από τους συλ­λη­φθέ­ντες, 45 ετών, δεν είχε απα­σχο­λή­σει στο παρελ­θόν, ωστό­σο στο σπί­τι που διέ­με­νε, στην οδό 17ης Νοέμ­βρη 57 στο Χολαρ­γό, βρέ­θη­καν όλα τα όπλα που έχουν βρε­θεί μέχρι στιγμής.

Αρμό­διοι παρά­γο­ντες ανέ­φε­ραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι από τα μέχρι στιγ­μής στοι­χεία της έρευ­νας, προ­κύ­πτει ότι ο οπλι­σμός είχε μετα­φερ­θεί στο σπί­τι του 45χρονου τον τελευ­ταίο και­ρό, από γιάφ­κα της οργά­νω­σης στην Κυψέ­λη, την οποία άδεια­σαν και καθά­ρι­σαν, καθώς δεν έχει βρε­θεί τίπο­τα μέχρι στιγμής.

Η 39χρονη γυναί­κα, όπως έγι­νε γνω­στό είναι σύντρο­φος του 46χρονου κατα­ζη­τού­με­νου και συνε­λή­φθη για παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπί­τι τους βρέ­θη­καν μαχαί­ρια και άλλα συνα­φή που εμπί­πτουν στον συγκε­κρι­μέ­νο νόμο.

Τα 15 άτο­μα, που προ­ή­χθη­σαν, συνε­χί­ζουν να εξε­τά­ζο­νται στην Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή, προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί αν γνώ­ρι­ζαν, και σε ποιο βαθ­μό, τη δρά­ση της οργά­νω­σης ή παρεί­χαν κάλυ­ψη με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο στους άμε­σα εμπλε­κό­με­νους, οπό­τε ενδέ­χε­ται κάποιες από τις προ­σα­γω­γές να μετα­τρα­πούν σε συλλήψεις.

Μέχρι στιγ­μής στις διε­νερ­γη­θεί­σες κατ’ οίκον έρευ­νες έχουν βρε­θεί και κατα­σχε­θεί, μετα­ξύ άλλων:

1. Πέντε πολε­μι­κά τυφέ­κια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα υποπολυβόλο

3. Δύο τεμά­χια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο πυρο­βό­λα πιστόλια

11. Τέσ­σε­ρις χει­ρο­βομ­βί­δες δακρυ­γό­νου CS

12. Έξι κοι­νοί πυροκροτητές

13. Εννέα ηλε­κτρι­κοί πυροκροτητές

14. Δύο αυτο­σχέ­διοι ηλε­κτρι­κοί πυροκροτητές

15. Ένα τεμά­χιο εκρη­κτι­κής ύλης (πιθα­νόν TNT)

16. Δύο φυσίγ­για εκρη­κτι­κής ύλης, πιθα­νόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις πυρο­δο­τι­κοί μηχα­νι­σμοί χειροβομβίδας

18. Τρία σώμα­τα χειροβομβίδας

Τα κατα­σχε­θέ­ντα θα απο­στα­λούν στη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών για εργα­στη­ρια­κές εξετάσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο