Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο θείος του Γκουαϊδό για μεταφορά εκρηκτικών σε πτήση της πορτογαλικής εταιρείας TAP

Η Λισα­βό­να ανα­κοί­νω­σε χθες Παρα­σκευή ότι ξεκι­νά έρευ­να μετά τις κατη­γο­ρί­ες που απήγ­γει­λε η κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας ενα­ντί­ον της πορ­το­γα­λι­κής αερο­πο­ρι­κής εται­ρεί­ας TAP, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι επέ­τρε­ψε σε έναν συγ­γε­νή του πρξι­κο­πη­μα­τία αχυ­ράν­θρω­που των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊ­δό να μετα­φέ­ρει εκρη­κτι­κά μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών της Πορ­το­γα­λί­ας έκα­νε γνω­στό ότι θα ερευ­νή­σει την υπό­θε­ση για να δια­πι­στώ­σει τι συνέ­βη και αν υπήρ­ξε κενό ασφα­λεί­ας στην πτή­ση που είχε ανα­χω­ρή­σει από τη Λισαβόνα.

Ο Χουάν Μάρ­κες, θεί­ος του Γκουαϊ­δό επέ­στρε­φε στο Καρά­κας μαζί με τον πρα­ξι­κο­πη­μα­τία ο οποί­ος παρα­βί­α­σε την απα­γό­ρευ­ση εξό­δου που του έχει επι­βλη­θεί και «περιό­δευ­σε» από τις 19 Γενά­ρη μέχρι τις 11 Φλε­βά­ρη στην Κολομ­βία, την Ευρώ­πη, τον Κανα­δά και τις ΗΠΑ. Όταν έφτα­σαν στην πρω­τεύ­ου­σα της Βενε­ζου­έ­λας, ο Μάρ­κες συνε­λή­φθη στο αερο­δρό­μιο επει­δή είχε κρύ­ψει εκρη­κτι­κές ύλες σε διά­φο­ρα αντι­κεί­με­να, σύμ­φω­να με τον Ντιοσ­ντά­δο Καμπέ­γιο, τον πρό­ε­δρο της Συνταγ­μα­τι­κής Εθνο­συ­νέ­λευ­σης της Βενεζουέλας.

Ο Καμπέ­γιο κατη­γό­ρη­σε την πορ­το­γα­λι­κή αερο­πο­ρι­κή εται­ρεία TAP ότι παρα­βί­α­σε τους διε­θνείς κανο­νι­σμούς επι­τρέ­πο­ντας στον Χουάν Μάρ­κες να μετα­φέ­ρει τα εκρη­κτι­κά και κρύ­βο­ντας την ταυ­τό­τη­τα του Χουάν Γκουαϊ­δό στη λίστα των επι­βα­τών. Η Πορ­το­γα­λία είναι μετα­ξύ των χωρών που ανα­γνω­ρί­ζουν τον Γκουαϊ­δό ως νόμι­μο πρόεδρο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο