Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβή Δάγκα: Το παιδί έχει δικαίωμα στην μητρότητα και στην πατρότητα

Η κυβέρ­νη­ση δεν είναι και ούτε μπο­ρεί να είναι υπε­ρα­σπι­στής της προ­ό­δου και των λαϊ­κών ανα­γκών, ούτε είναι προ­ο­δευ­τι­κές δυνά­μεις εκεί­νες που δεν προ­χώ­ρη­σαν έστω τον δια­χω­ρι­σμό κρά­τους εκκλη­σί­ας, σημεί­ω­σε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα μιλώ­ντας στο κανά­λι «kontra» τα μεσά­νυ­χτα Τετάρ­της προς Πέμ­πτης με αφορ­μή τη συνέ­ντευ­ξη του πρω­θυ­πουρ­γού στην ΕΡΤ και την συζή­τη­ση για τον γάμο των ομόφυλων.

Σημεί­ω­σε ότι το παι­δί έχει δικαί­ω­μα στην μητρό­τη­τα και στην πατρό­τη­τα και ότι το ΚΚΕ δια­φω­νεί με την δια­γρα­φή αυτών των εννοιών από το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο διό­τι αυτή είναι η αντι­κει­με­νι­κή βάση, η σχέ­ση γυναί­κας άνδρας στην τεκνο­πο­ποί­η­ση. Πρό­σθε­σε ότι η δια­γρα­φή της μητρό­τη­τας και της πατρό­τη­τας ουσια­στι­κά οδη­γεί στα περί γονέα 1, γονέα 2 και των πολ­λα­πλών γονέων.

Ανά­φε­ρε ότι μπο­ρούν να συζη­τη­θούν προ­βλή­μα­τα της καθη­με­ρι­νό­τη­τας και να υπάρ­ξουν βελ­τιώ­σεις σε ζητή­μα­τα που αφο­ρούν παι­διά και τη σχέ­ση τους με τον σύντρο­φο του φυσι­κού ή θετού γονέα.

Επι­πλέ­ον, υπο­γράμ­μι­σε ότι ανοί­γει ο δρό­μος της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της τεκνο­θε­σί­ας μιλώ­ντας για τον κίν­δυ­νο της εμπο­ρί­ας παι­διών, ενώ στην παρέν­θε­τη κύη­ση σημεί­ω­σε ότι τα κέρ­δη παγκό­σμια φτά­νουν τα 14 δισ. δολά­ρια το χρόνο!

Σχο­λί­α­σε ότι πρό­ο­δος δεν είναι δηλώ­σεις, όπως αυτές του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοί­γουν το δρό­μο στην ευγο­νι­κή, ούτε η δια­γρα­φή στο νόμο της αντι­κει­με­νι­κής πραγματικότητας.

Η Βιβή Δάγκα τόνι­σε ότι το ΚΚΕ είναι απέ­να­ντι στις σκο­τα­δι­στι­κές απόψεις.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο