Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βλ. Πούτιν: «Αγαπητός, σοφός φίλος και πολιτική προσωπικότητα» ο Μπερλουσκόνι

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν απο­κά­λε­σε τον Σίλ­βιο Μπερ­λου­σκό­νι αγα­πη­τό φίλο και εξέ­χο­ντα πολι­τι­κό απο­τί­νο­ντας φόρο τιμής στον πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γό της Ιτα­λί­ας που πέθα­νε σήμε­ρα σε ηλι­κία 86 ετών.

«Για μένα, ο Σίλ­βιο ήταν ένα αγα­πη­τό πρό­σω­πο, ένας αλη­θι­νός φίλος. Θαύ­μα­ζα πάντα ειλι­κρι­νά τη σοφία του, την ικα­νό­τη­τά του να λαμ­βά­νει ισορ­ρο­πη­μέ­νες, διο­ρα­τι­κές απο­φά­σεις ακό­μη και στις πιο δύσκο­λες κατα­στά­σεις», ανέ­φε­ρε ο Πού­τιν στο συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μά του.

Η Ρωσία θα θυμά­ται τον Μπερ­λου­σκό­νι ως έναν «συνε­πή και ηθι­κό υπο­στη­ρι­κτή της ενί­σχυ­σης των φιλι­κών σχέ­σε­ων ανά­με­σα στις δύο χώρες μας», είπε.

Όπως και ο πρώ­ην καγκε­λά­ριος της Γερ­μα­νί­ας Γκέρ­χαρντ Σρέ­ντερ, ο Μπερ­λου­σκό­νι ανέ­πτυ­ξε στε­νές σχέ­σεις με τη Μόσχα στη διάρ­κεια των πρώ­των χρό­νων του Πού­τιν στο Κρεμ­λί­νο από το 2000 και μετά.

Τόσο ο Μπερ­λου­σκό­νι όσο και ο Σρέ­ντερ έγι­ναν προ­σω­πι­κοί φίλοι του Ρώσου ηγέ­τη και επι­κρί­θη­καν σε ΗΠΑ και ΕΕ για το ότι τον υπο­στή­ρι­ξαν επι μακρόν μετά την κατά­λη­ψη από τη Ρωσία της Κρι­μαί­ας από την Ουκρα­νία το 2014 και την όξυν­ση των ενδοι­μπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών που ακολούθησε.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κομ­μου­νι­στι­κό Μέτω­πο Ιτα­λί­ας: Θυμό­μα­στε καλά τι συμ­βο­λί­ζει ο Μπερ­λου­σκό­νι, δεν θα τον πενθήσουμε!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο