Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βλ. Πούτιν: «Ομάδα τοξικομανών και νεοναζί» η κυβέρνηση Ζελένσκι

«Ομά­δα τοξι­κο­μα­νών και νεο­να­ζί» χαρα­κτή­ρι­σε την κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, σε δηλώ­σεις του που μετα­δό­θη­καν νωρί­τε­ρα από την ρωσι­κή κρα­τι­κή τηλεόραση.

Ο Πού­τιν κάλε­σε τους Ουκρα­νούς στρα­τιώ­τες να κατα­θέ­σουν τα όπλα τους, προ­σθέ­το­ντας πως «υπάρ­χουν περιο­χές με αμά­χους, τους οποί­ους προ­σπα­θούν να κινη­το­ποι­ή­σουν για να μας κατη­γο­ρή­σουν μετά ότι έχου­με επι­τε­θεί σε αμά­χους. Αυτό γίνε­ται κατό­πιν συμ­βου­λών Αμερικανών».

Απευ­θυ­νό­με­νος στον ουκρα­νι­κό στρα­τό, τους είπε «μην επι­τρέ­πε­τε σε αυτά τα εθνο­τάγ­μα­τα να χρη­σι­μο­ποιούν τις γυναί­κες σας, τα παι­διά σας, τους γονείς σας, για ανθρώ­πι­νη ασπί­δα. Είναι πιο εύκο­λο να δια­πραγ­μα­τευ­τού­με μαζί σας παρά με ναζι­στι­κά τάγ­μα­τα ασφα­λεί­ας του Κιέβου».

Σημειώ­νε­ται ότι νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, ο Ουκρα­νός πρό­ε­ρος Ζελέν­σκι κάλε­σε τον Βλ. Πού­τιν σε διαπραγμάτευση.

«Σε απά­ντη­ση της πρό­τα­σης Ζελέν­σκι, ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν είναι έτοι­μος να στεί­λει στο Μίνσκ ρωσι­κή αντι­προ­σω­πεία σε επί­πε­δο εκπρο­σώ­πων του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας, του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών και της διεύ­θυν­σης της προ­ε­δρί­ας για συνο­μι­λί­ες με την ουκρα­νι­κή αντι­προ­σω­πεία», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του ρώσου προ­έ­δρου, Ντμί­τρι Πεσκόφ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο