Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Άνοιξε η «αυλαία» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου

Με αρκε­τά απρό­ο­πτα, αλλά και την πεποί­θη­ση πως το 19ο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα της Βου­δα­πέ­στης, θα είναι ένα από τα κορυ­φαία όλων των επο­χών, άνοι­ξε η δρά­ση στη Βουδαπέστη.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας, ωστόσο η δυνατή βροχή δεν αποδυνάμωσε πάντως το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, που βρέθηκαν στο εθνικό στάδιο για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των αγώνων. 

Από πλευ­ράς ελλη­νι­κών συμ­με­το­χών, στα στα 20 χλμ. βάδην που διε­ξή­χθη­σαν το πρωί (σε κυκλι­κή δια­δρο­μή ενός χιλιο­μέ­τρου στην πλα­τεία Ηρώ­ων στο κέντρο της Βου­δα­πέ­στης), ο Αλέ­ξαν­δρος Παπα­μι­χα­ήλ τελι­κά τερ­μά­τι­σε στην 38η θέση σε 1 ώρα 24.26 επί­δο­ση που είναι η καλύ­τε­ρη φετι­νή του επί­δο­ση βελ­τιώ­νο­ντας τη 1 ώρα 24.52 που είχε σημειώ­σει στο Ποντε­μπρά­ντι. Το χρυ­σό μετάλ­λιο στα 20 χλμ. βάδην πήρε ο Ισπα­νός Αλβά­ρο Μάρ­τιν τερ­μα­τί­ζο­ντας σε 1 ώρα 17.32 με τον Σου­η­δό Περ­σέ­ους Κάρλ­στρομ να ακο­λου­θεί σε 1 ώρα 17.39 συντρί­βο­ντας το εθνι­κό ρεκόρ και τον Βρα­ζι­λιά­νο Τσάο Μπον­φίμ να είναι τρί­τος σε 1 ώρα 17.47.

Ακο­λού­θως, ο Οδυσ­σέ­ας Μου­ζε­νί­δης ήταν ο πρώ­τος Έλλη­νας αθλη­τής που αγω­νί­στη­κε στο και­νού­ριο εθνι­κό στά­διο της Βου­δα­πέ­στης. Ο Έλλη­νας σφαι­ρο­βό­λος πήρε την 31η θέση στον προ­κρι­μα­τι­κό του αγω­νί­σμα­τος έχο­ντας καλύ­τε­ρη βολή στα 19,08 μέτρα, στο ντε­μπού­το του στη διορ­γά­νω­ση και δήλω­σε «πολύ χαρού­με­νος και ικα­νο­ποι­η­μέ­νος» που βρέ­θη­κε σε αυτήν. «Ήταν άλλη μια σημα­ντι­κή εμπει­ρία για εμέ­να. Συνε­χί­ζου­με με δου­λειά», πρό­σθε­σε ο αθλη­τής. Την καλύ­τε­ρη επί­δο­ση του προ­κρι­μα­τι­κού σημεί­ω­σε ο Βρα­ζι­λιά­νος Ντάρ­λαν Ρομάν με 22,37 μ. βελ­τιώ­νο­ντας το φετι­νό του ρεκόρ.

Εκτός τελι­κού έμει­νε και ο Χρή­στος Φραν­τζε­σκά­κης, που ανέ­με­νε τη διε­ξα­γω­γή του Β’ γκρουπ προ­κει­μέ­νου να δει εάν είναι αρκε­τά τα 74,05 μ. που είχε σημειώ­σει στο Α’ γκρουπ, όμως, τελι­κά απο­δεί­χθη­κε ότι δεν ήταν. Ο Έλλη­νας πρω­τα­θλη­τής της σφυ­ρο­βο­λί­ας είχε καλύ­τε­ρη βολή στα 74,05 μ. στο πρώ­το προ­κρι­μα­τι­κό γκρουπ που τον κατα­τάσ­σουν στην 7η θέση στο γκρουπ του. «Θεω­ρη­τι­κά δεν μου αξί­ζει να μπω με 74 μέτρα στον τελι­κό. Είναι πολύ λίγα», σημεί­ω­σε πως έχα­σε προ­πο­νή­σεις στην αρχή της χρο­νιάς. «Θεω­ρη­τι­κά θα έπρε­πε να είμαι ευχα­ρι­στη­μέ­νος που κατα­τάσ­σο­μαι 13ος ή 14ος στο Παγκό­σμιο πρω­τά­θλη­μα», πρό­σθε­σε σημειώ­νο­ντας ότι κυνη­γά­ει τον στό­χο για του χρό­νου στους Ολυ­μπια­κούς αγώ­νες και το Ευρω­παϊ­κό πρωτάθλημα.

Πολύ χαρού­με­νο δήλω­σε και ο Κώστας Ζάλ­τος, που βρέ­θη­κε στο στά­διο της Βου­δα­πέ­στης και έζη­σε αυτή την εμπει­ρία. Ο αθλη­τής της σφυ­ρο­βο­λί­ας είχε καλύ­τε­ρη βολή στα 69,98 μ. με την οποία ήταν στη 13η θέση στο Α’ γκρουπ.

Το πρό­γραμ­μα της διορ­γά­νω­ση για σήμε­ρα το από­γευ­μα έχει ως εξής:

  • 20.05 1.500 μ. (Α) Προκριματικός
  • 20.05 Σφαι­ρο­βο­λία 7αθλο
  • 20.10 Δισκο­βο­λία (Α) Προ­κρι­μα­τι­κός Α’ γκρουπ
  • 20.37 Τρι­πλούν (Α) Προ­κρι­μα­τι­κός Τσιά­μης, Ανδρι­κό­που­λος, Πανταζής
  • 20.43 100 μ. (Α) Προκριματικός
  • 21.31 200 μ. 7αθλο
  • 21.37 Σφαι­ρο­βο­λία (Α) Τελι­κός
  • 21.43 Δισκο­βο­λία (Α) Προ­κρι­μα­τι­κός Β’ γκρουπ
  • 21.55 10.000 μ. (Γ) Τελι­κός
  • 21.49 4Χ400 μ. Μικτή Τελι­κός

Οι αγώ­νες μετα­δί­δο­νται ζωντα­νά από την ΕΡΤ 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο