Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλή — Ν. Καραθανασόπουλος: Το να καταγγέλλεις τον προαγωγό και την εκπόρνευση δεν μπορεί να θεωρείται σεξισμός

«Το ΚΚΕ, διά στό­μα­τος και του γενι­κού γραμ­μα­τέα του Δ. Κου­τσού­μπα, κατήγ­γει­λε μια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα», είπε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του κόμ­μα­τος, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, ανα­φε­ρό­με­νος στην καταγ­γε­λία για λει­τουρ­γία πλατ­φόρ­μας που «έχει επε­κτα­θεί», όχι μόνο στην Σου­η­δία αλλά και στο Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο, την Ολλαν­δία, το Βέλ­γιο, τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και την Αυστρα­λία και «ανα­γκά­ζει τους υπερ­χρε­ω­μέ­νους φοι­τη­τές και φοι­τή­τριες, να παρέ­χουν υπη­ρε­σί­ες ένα­ντι αμοι­βής για να μπο­ρέ­σουν να καλύ­ψουν το δάνειο τους».

https://www.902.gr/eidisi/voyli/358036/n‑karathanasopoylos-kke-kataggellei-ti-sapia-pragmatikotita-poy-ektrefei‑i

Σε παρέμ­βα­σή του, στο πλαί­σιο της συζή­τη­σης στη Βου­λή για τα μη κερ­δο­σκο­πι­κά πανε­πι­στή­μια, και σχο­λιά­ζο­ντας σχε­τι­κές αντι­δρά­σεις άλλων κομ­μά­των, ο κ. Καρα­θα­να­σό­που­λος ανα­ρω­τή­θη­κε πώς γίνε­ται «όταν κάποιος καταγ­γέλ­λει τον προ­α­γω­γό και την εκπόρ­νευ­ση, αυτό να θεω­ρεί­ται σεξι­σμός. Αυτό μόνο η ΝΔ μπο­ρεί να το κατα­φέ­ρει, που αντί να καταγ­γεί­λει τους προ­α­γω­γούς και τους μαστρο­πούς, οι οποί­οι λει­τουρ­γούν νόμι­μα σε αυτά τα κρά­τη, καταγ­γέλ­λει το ΚΚΕ» είπε ο κ. Καρα­θα­να­σό­που­λος και συνέ­χι­σε. «Αυτόν τον ”προ­ο­δευ­τι­σμό” σας, εμείς δεν τον θέλου­με. Το να εκπορ­νεύ­ο­νται δηλα­δή τα παι­διά, για να μπο­ρούν να βγά­λουν πέρα τα προ­γράμ­μα­τα σπου­δών τους».

Να σημειω­θεί ότι μετά τον εκπρό­σω­πο Τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμα­νού για το θέμα, ανά­λο­γη δήλω­ση έκα­νε η Ζέτα Μακρή ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός Παι­δεί­ας όπως και ο Στέ­λιος Πέτσας κι άλλοι κυβερ­νη­τι­κοί βου­λευ­τές, για να πάρουν πλη­ρω­μέ­νη απά­ντη­ση από τον Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λο, ότι τέτοιου είδους φαι­νό­με­να είναι απο­τέ­λε­σμα της δικής τους πολι­τι­κής, της πολι­τι­κής που εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των Πανεπιστημίων.

Μάλι­στα, κατέ­θε­σε συγκε­κρι­μέ­να έγγρα­φα και δημο­σιεύ­μα­τα που ανα­φέ­ρουν ότι οι φοι­τη­τές με δάνεια, κατα­φεύ­γουν σε πλατ­φόρ­μες «sugar daddy» για να καλύ­ψουν τα έξο­δά τους.

Συγκε­κρι­μέ­να, κατέ­θε­σε δημο­σί­ευ­μα της αγγλι­κής εφη­με­ρί­δας Mirror που ανα­φέ­ρει: «χιλιά­δες φοι­τη­τές χρη­σι­μο­ποιούν την πλατ­φόρ­μα «sugar daddy», εφη­με­ρί­δα του Βελ­γί­ου που ανα­φέ­ρει «τώρα και στο Βέλ­γιο η δημο­φι­λής σκαν­δι­να­βι­κή πλατ­φόρ­μα, πάνω από 300 χιλιά­δες έχουν εγγρα­φεί στην πλατ­φόρ­μα «sugar daddy».

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο