Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στην ίδρυση… ιδιωτικών πανεπιστημίων!

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι-χέρι με τη ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Με το «καλη­μέ­ρα» ξεκί­νη­σε η …«σκλη­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση» από τους βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποί­οι μάλι­στα ορι­σμέ­νες φορές απο­δει­κνύ­ο­νται …βασι­λι­κό­τε­ροι του βασιλέως.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα είναι η περί­πτω­ση του βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παπ­πά, ο οποί­ος έσπευ­σε να στη­ρί­ξει τα σχέ­δια ίδρυ­σης ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων στην Ελλά­δα, λέγο­ντας σε ραδιο­φω­νι­κή του συνέ­ντευ­ξη ότι «η επα­να­δια­τύ­πω­ση του άρθρου 16 είναι μια συζή­τη­ση που πρέ­πει να γίνει» και «πρέ­πει να εξα­σφα­λί­ζει την ποιό­τη­τα του δημό­σιου πανεπιστημίου»!

Πώς θα γίνει αυτό κατά τον βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ; «Τα ιδρύ­μα­τα εκεί­να που θα ιδρυ­θούν, ενδε­χο­μέ­νως, στη χώρα να είναι τέτοιας ποιό­τη­τας, να παρέ­χουν ικα­νό αριθ­μό υπο­τρο­φιών σε αδύ­να­μους συμπο­λί­τες μας που να εξα­σφα­λί­ζε­ται η δίκαιη και ισο­με­ρής είσο­δος σε αυτά τα πανε­πι­στή­μια», είπε υιο­θε­τώ­ντας ατό­φια την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία της κυβέρ­νη­σης, αλλά δεν αρκέ­στη­κε σε αυτό.

Αφού επα­νέ­λα­βε ότι «είμα­στε η μόνη ίσως από τις λίγες δυτι­κές χώρες που δεν έχουν ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια, μη κερ­δο­σκο­πι­κά», σε ερώ­τη­ση του δημο­σιο­γρά­φου Άρη Πορ­το­σάλ­τε αν υπάρ­χει θέμα «το ιδιω­τι­κό πανε­πι­στή­μιο να προ­τεί­νει στους καλούς καθη­γη­τές του δημό­σιου πανε­πι­στη­μί­ου τα διπλά χρή­μα­τα και να τους πάρει», ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ απο­κρί­θη­κε ότι «δεν υπάρ­χει θέμα» για­τί αυτό «θα αυξή­σει τον αντα­γω­νι­σμό»! «Θα είναι ένας τρό­πος να λει­τουρ­γή­σει αντα­γω­νι­στι­κά το δημό­σιο πανε­πι­στή­μιο για να γίνει καλύ­τε­ρο», είπε και τα σχό­λια περιττεύουν.

Μάλι­στα, μας ενη­μέ­ρω­σε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επι­διώ­κει να εκφρά­σει, μεσαία, μικρο­με­σαία στρώ­μα­τα» και «η ίδρυ­ση μη κερ­δο­σκο­πι­κών πανε­πι­στη­μί­ων θα ανα­κου­φί­σει αυτά τα κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα από το βάρος των διδά­κτρων που δίνουν σε χώρες των Βαλ­κα­νί­ων και επί­σης ενδε­χο­μέ­νως θα μειώ­σει και την παρα­παι­δεία», προ­σθέ­το­ντας ότι «όταν κάποιος έχει τη δυνα­τό­τη­τα να επι­λέ­ξει ένα ανώ­τα­το ίδρυ­μα δεν θα δίνο­νται τόσα χρή­μα­τα στην παραπαιδεία».

Φαί­νε­ται πως δεν αργεί η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρό­τα­ση για κοι­νής απο­δο­χής υπουρ­γό Υγεί­ας που έλε­γε την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, να προ­τεί­νει και κοι­νής απο­δο­χής υπουρ­γό Παι­δεί­ας με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ώστε να προ­χω­ρή­σουν στο ξεχαρ­βά­λω­μα του άρθρου 16 ή με όποιον άλλο τρό­πο επι­νο­ή­σουν προ­κει­μέ­νου να ικα­νο­ποι­ή­σουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρες απαι­τή­σεις του μεγά­λου κεφα­λαί­ου στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαίδευση.

Όσο για την αντι­πο­λί­τευ­ση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ούτε λίγες μέρες δεν έχουν περά­σει από τις προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις και ήδη στο Μαξί­μου τρέ­μουν… ότι θα τους κλέ­ψουν ολό­κλη­ρη την ατζέντα!

Και οι μεν και οι δε πάντως λογα­ριά­ζουν χωρίς το μαχη­τι­κό φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, χωρίς τους εκπαι­δευ­τι­κούς που θα πετά­ξουν για άλλη μια φορά τα σχέ­διά τους στα σκου­πί­δια, όπως έγι­νε με την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, δυνα­μώ­νο­ντας τον αγώ­να για τα σύγ­χρο­να μορ­φω­τι­κά δικαιώ­μα­τα της νεολαίας.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο