Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε πλωτή φυλακή οδηγούνται πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο!

Σε μια «πλω­τή φυλα­κή» στέλ­νει η κυβέρ­νη­ση της Βρε­τα­νί­ας πρό­σφυ­γες που αιτού­νται άσυ­λο! Ήδη έχουν μετα­φερ­θεί οι 15 πρώ­τοι πρό­σφυ­γες στη φορ­τη­γί­δα «Bibby Stockholm», που μοιά­ζει με πολυ­κα­τοι­κία, και είναι είναι ελλι­με­νι­σμέ­νο στο Πόρ­τλαντ, στην ακτή Ντόρ­σετ της νοτιο­δυ­τι­κής Αγγλίας.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες με πιθανό τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ο σχε­δια­σμός που ανα­κοί­νω­σε η βρε­τα­νι­κή κυβέρ­νη­ση του Ηνω­μέ­νου Βασι­λεί­ου τον Απρί­λιο είναι για τη στέ­γα­ση περί­που 500 ενή­λι­κων ανδρών στο συγκε­κρι­μέ­νο σκάφος-φυλακή.

Πηγή φωτο: Associated Press

«Παγί­δα θανά­του» χαρα­κτη­ρί­στη­κε η φορ­τη­γί­δα από την Ένω­ση Πυρο­σβε­στι­κών Ταξιαρ­χιών (FBU) της Βρε­τα­νί­ας την Τετάρ­τη. Επι­πλέ­ον  η διευ­θύ­νου­σα σύμ­βου­λος της Υπη­ρε­σί­ας Ασφά­λειας Υγεί­ας του Ηνω­μέ­νου Βασι­λεί­ου, Τζέ­νι Χάρις, προει­δο­ποί­η­σε ότι οι λοι­μώ­ξεις του ανα­πνευ­στι­κού είναι πιο πιθα­νό να εξα­πλω­θούν σε στε­νούς χώρους με στε­νούς δια­δρό­μους και πόρτες.

«Γενι­κά οι λοι­μώ­ξεις του ανα­πνευ­στι­κού, όπως όλοι μάθα­με μέσα από την παν­δη­μία… δια­τρέ­χουν μεγα­λύ­τε­ρο κίν­δυ­νο σε περιο­ρι­σμέ­να περι­βάλ­λο­ντα με φτω­χό­τε­ρο αερι­σμό, επο­μέ­νως τα πράγ­μα­τα που εξε­τά­ζου­με είναι πώς είναι ο αερι­σμός», είπε στο BBC Radio 4 «Today».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο