Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα

Νέα μετα­βο­λή του και­ρού ανα­μέ­νε­ται τη Δευ­τέ­ρα 9 Μαρ­τί­ου, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr. Ανα­λυ­τι­κά, βρο­χές θα σημειω­θούν από την αρχή του εικο­σι­τε­τρά­ω­ρου στο Ιόνιο και στα ηπει­ρω­τι­κά, οι οποί­ες από το πρωί θα επε­κτα­θούν και στο Αιγαίο και κατά τόπους θα έχουν μεγά­λη διάρ­κεια. Καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται κυρί­ως στις νησιω­τι­κές και παρά­κτιες περιοχές.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χές που από το πρωί έως το από­γευ­μα θα είναι κατά περιό­δους ισχυ­ρές. Τις ίδιες ώρες υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης καται­γί­δων. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται βρο­χές με μικρή πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης καταιγίδων.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν αρχι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ, κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας όμως θα στρα­φούν σε δυτι­κούς έως βορειο­δυ­τι­κούς 5 έως 7 και τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και τοπι­κά έως 7 μπο­φόρ από το από­γευ­μα όμως θα παρου­σιά­σουν εξα­σθέ­νη­ση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει πτώ­ση κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας. Η μέγι­στη τιμής της δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 16–18 βαθ­μούς στη Θρά­κη και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τους 14–16 στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στην Κρή­τη, και τους 12–14 στις υπό­λοι­πες περιο­χές της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο