Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Μεταξάς: Αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο για το λαό η επιτελική ανικανότητα του αστικού κράτους

«Αίσχος! Η “κανο­νι­κό­τη­τά” τους είναι η πολι­τι­κή που αντι­με­τω­πί­ζει την προ­στα­σία του λαού και την ανθρώ­πι­νη ζωή ως κόστος! Πριν με τις πυρ­κα­γιές, τώρα με τις πλημ­μύ­ρες, απο­κα­λύ­πτε­ται με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο για το λαό η επι­τε­λι­κή ανι­κα­νό­τη­τα του αστι­κού κρά­τους», δήλω­σε ο Βασί­λης Μετα­ξάς, βου­λευ­τής Μαγνη­σί­ας του ΚΚΕ, για τα προ­βλή­μα­τα από την κακο­και­ρία στην περιο­χή. Προ­σέ­θε­σε πως δεν υπάρ­χει «καμία απο­λύ­τως προ­ε­τοι­μα­σία όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, αν και δεν είναι η πρώ­τη φορά που αντι­με­τω­πί­ζου­με αντί­στοι­χες κατα­στά­σεις. Καμία προ­ε­τοι­μα­σία, όμως, ακό­μα και αφού υπήρ­ξε έγκαι­ρη ενη­μέ­ρω­ση για την κατα­στρο­φή που έρχεται!».

«Εδώ και μέρες υπήρ­ξε η πρό­βλε­ψη από τους μετε­ω­ρο­λό­γους για πολύ έντο­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να στο Βόλο και στη Μαγνη­σία και αντί να παρ­θούν όλα τα έκτα­κτα μέτρα για τον καθα­ρι­σμό φρε­α­τί­ων, δημιουρ­γία ανα­χω­μά­των — έστω και της τελευ­ταί­ας στιγ­μής — σε επι­κίν­δυ­να σημεία για την υπερ­χεί­λι­ση ποτα­μιών και ρεμά­των, η όλη προ­ε­τοι­μα­σία του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού έμει­νε στις προει­δο­ποι­ή­σεις για τις μετα­κι­νή­σεις και στα γνω­στά πλέ­ον μηνύ­μα­τα του “112”» πρό­σθε­σε ο Β. Μετα­ξάς και κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του:

«Θρη­νού­με ήδη έναν νεκρό και η καται­γί­δα βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη! Εδώ και τώρα η κυβέρ­νη­ση και όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι φορείς να πάρουν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να μην πνι­γεί κυριο­λε­κτι­κά ο Βόλος και η Μαγνησία!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο