Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Κομνηνάκα: Η ζωή και η περιουσία του λαού μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής κόστους-οφέλους (VIDEO)

Όσο τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά και άλλα έργα προ­στα­σί­ας της ζωής και της περιου­σί­ας του λαού μπαί­νουν στο ζύγι της πολι­τι­κής κόστους-οφέ­λους θα έχου­με τέτοιες τρα­γι­κές εικό­νες όπως σήμε­ρα στην Μαγνη­σία, τόνι­σε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνη­νά­κα, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της στον «ΑΝΤ1».

Οι εικό­νες με τις μεγά­λες κατα­στρο­φές είναι εξορ­γι­στι­κές, είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και επι­σή­μα­νε ότι τα σχέ­δια επί χάρ­του στο υπουρ­γείο Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας έχουν νόη­μα μόνο άμα είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κά απέ­να­ντι στα φαινόμενα.

Όσο για τον διαρ­κή χαρα­κτη­ρι­σμό των φαι­νο­μέ­νων ως «ακραία», επι­σή­μα­νε ότι γίνε­ται ως δικαιο­λο­γία για το γεγο­νός ότι δεν έχει παρ­θεί κανέ­να μέτρο για την προ­στα­σία της ζωής και της περιου­σί­ας του λαού που το καλο­καί­ρι καί­γε­ται και το χει­μώ­να πνίγεται.

Μάλι­στα υπο­γράμ­μι­σε ότι δεν έχει γίνει καθα­ρι­σμός των ρεμά­των από το 2021 σε ανα­το­λι­κή και δυτι­κή Αττι­κή, ενώ έχουν δια­τε­θεί πολ­λά εκα­τομ­μύ­ρια σε Περι­φέ­ρεια και δήμους.

Τέλος, κατήγ­γει­λε εκ νέου την πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων μετρά­νε με τη λογι­κή κόστους οφέ­λους τα έργα πολι­τι­κής προστασίας.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο