Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα; Νέος δολοφονικός βομβαρδισμός του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια

Σε νέο βομ­βαρ­δι­σμό του παλαι­στι­νια­κού καταυ­λι­σμού της Τζα­μπα­λί­για προ­χώ­ρη­σαν οι ένο­πλες δυνά­μεις του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισράηλ.

Όπως μετα­δί­δει το «Al Jazeera», ο βομ­βαρ­δι­σμός σημειώ­θη­κε στην συνοι­κία al-Faluja στα βορειο­δυ­τι­κά του καταυ­λι­σμού. Ο χθε­σι­νός βομ­βαρ­δι­σμός έγι­νε στα νοτιο­α­να­το­λι­κά του καταυλισμού.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες που κατά­φε­ραν να περά­σουν πριν το μπλο­κά­ρι­σμα των επι­κοι­νω­νιών που επέ­βα­λε το Ισρα­ήλ, κάνουν λόγο για ισο­πε­δω­μέ­νες πολυ­κα­τοι­κί­ες, απο απα­νω­τά χτυ­πή­μα­τα από αεροσκάφη.

Ο προ­σφυ­γι­κός καταυ­λι­σμός της Τζα­μπα­λί­για είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος στην Λωρί­δα της Γάζας. Σύμ­φω­να με τα στοι­χειά του ΟΗΕ 116.000 άνθρω­ποι (επι­σή­μως) μένουν σε 1,4 τετρα­γω­νι­κά χιλιόμετρα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες η περιο­χή al-Faluja, είναι μία απο τις πιο πυκνο­κα­τοι­κη­μέ­νες του καταυ­λι­σμού. Στον καταυ­λι­σμό υπάρ­χουν τρία σχο­λεία του ΟΗΕ τα οποία στε­γά­ζουν οικο­γέ­νειες τα σπί­τια των οποί­ων καταστράφηκαν.

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια της Τζαμπαλίγια — Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν

Με τον αριθ­μό των νεκρών να αυξά­νει συνε­χώς, συνε­χί­ζο­νται εν μέσω βομ­βαρ­δι­σμών και μαχών, οι προ­σπά­θειες για την ανεύ­ρε­ση τυχών επι­ζώ­ντων από την χτε­σι­νή δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση του Ισρα­ήλ στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λί­για στη Λωρί­δα της Γάζας.

Εκεί το κρά­τος — δολο­φό­νος έκα­νε μια ακό­μη θηριω­δία, γνω­ρί­ζο­ντας ότι θα δολο­φο­νού­σε δεκά­δες αμά­χους, ανά­με­σα τους πολ­λές γυναί­κες και παιδιά.

Στα νοσο­κο­μεία της Γάζας, συνε­χώς κατα­φθά­νουν τραυ­μα­τί­ες από την ισο­πε­δω­μέ­νη συνοι­κία του προ­σφυ­γι­κού καταυλισμού.

Ώρα με την ώρα επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι τα τραύ­μα­τα που φέρουν τα θύμα­τα του βομ­βαρ­δι­σμού είναι πρω­το­φα­νή, παρα­πέ­μπο­ντας σε δια­φο­ρε­τι­κό τύπο βομ­βών που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν από την ισραη­λι­νή αερο­πο­ρία στην επί­θε­ση αυτή.

Σύμ­φω­να με τις μέχρι τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες, έξι βόμ­βες βάρους του­λά­χι­στον ενός τόνου έπε­σαν στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό, μετα­τρέ­πο­ντάς τον σε συντρίμμια.

Η ένο­πλη πτέ­ρυ­γα της Χαμάς, οι «Ταξιαρ­χί­ες Εζε­ντίν Αλ-Κάσαμ», ανα­κοί­νω­σε ότι 7 όμη­ροι σκο­τώ­θη­καν στον καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λί­για, ανά­με­σά τους και τρεις κάτο­χοι ξένων διαβατηρίων.

Την ίδια ώρα, το Ισρα­ήλ συνε­χί­ζει την δολο­φο­νι­κή του δρά­ση με συνε­χείς βομ­βαρ­δι­σμούς. Για μια ακό­μη μέρα τα νοσο­κο­μεία της Γάζας, βρί­σκο­νται στην ζώνη του πυρός με τις ισραη­λι­νές βόμ­βες να πέφτουν κοντά.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός συνε­χί­ζει να βομ­βαρ­δί­ζει με βόμ­βες λευ­κού φωσφό­ρου τις περιο­χές της Γάζας, όπως έκα­νε σήμε­ρα το πρωί στην περιο­χή του προ­σφυ­γι­κού καταυ­λι­σμού Shati.

Πηγή: 902.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο