Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ — ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Ματώνουν την Παλαιστίνη για τις λυκοφιλίες και τα κέρδη του κεφαλαίου

Αυγα­ταί­νουν τα ματο­βαμ­μέ­να κέρ­δη ντό­πιων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων πάνω στη σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού και τα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια του ευρω­α­τλα­ντι­κού άξο­να στη Μεσό­γειο, με την κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα να τους δια­σφα­λί­ζουν, άλλω­στε, ότι η «στρα­τη­γι­κή συμ­μα­χία» με το κρά­τος — δολο­φό­νο θα υπη­ρε­τη­θεί μέχρι τέλους και θα εκπλη­ρω­θούν όλες οι «συμ­μα­χι­κές υπο­χρε­ώ­σεις» απέ­να­ντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως οριο­θε­τού­νται μέσα κι από τη Συμ­φω­νία για τις Βάσεις (MDCA).

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, ναυ­λο­με­σί­τες έχουν βγει στην αγο­ρά και ψάχνουν, κατ’ εντο­λή του υπουρ­γεί­ου Αμυ­νας των ΗΠΑ, τάν­κερ ειδι­κών προ­δια­γρα­φών ικα­νό να μετα­φέ­ρει του­λά­χι­στον 235.000 βαρέ­λια καυ­σί­μου συγκε­κρι­μέ­νων τύπων, ειδι­κό­τε­ρα JP5 και JA1 (για αερο­σκά­φη) και F76 (για πολε­μι­κά πλοία).

Το πλοίο σχε­διά­ζε­ται να φορ­τώ­σει από το λιμά­νι των Αγί­ων Θεο­δώ­ρων (Δυτι­κή Αττι­κή) και τα διυ­λι­στή­ρια της ευρύ­τε­ρης περιο­χής, ενώ κατό­πιν προ­ο­ρι­σμός ορί­ζε­ται η Ρότα της Ισπα­νί­ας, όπου βρί­σκε­ται μεγά­λη αερο­ναυ­τι­κή βάση των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών, και η υπο­στή­ρι­ξη των μέσων τους που ανα­πτύσ­σο­νται από εκεί.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται 
η συνδρομή των ευρωατλαντικών επιχειρήσεων 
στην Ανατ. Μεσόγειο από βάσεις στην Ελλάδα 
όπου έχουν αναπτυχθεί ΑμερικανοΝΑΤΟικοί.

Για παρά­δειγ­μα, πέρα από τις συνε­χείς εξό­δους από τη Σού­δα κατα­σκο­πευ­τι­κού αερο­σκά­φους της USAF τύπου RC ‑135V «Rivet Joint» (με ενι­σχυ­μέ­νες δυνα­τό­τη­τες συλ­λο­γής πλη­ρο­φο­ριών, ηλε­κτρο­νι­κού πολέ­μου και ανα­γνώ­ρι­σης στό­χων), σε πτή­σεις στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, τόσο πάνω από την περιο­χή όπου επι­χει­ρούν αμε­ρι­κα­νι­κά πολε­μι­κά πλοία, όσο και στα ανοι­χτά των ακτών του Ισρα­ήλ και της Γάζας, κατα­γρά­φο­νται έξο­δοι και ιπτά­με­νου τάν­κερ τύπου Boeing KC-135T Stratotanker ακρι­βώς για ενα­έ­ριο ανε­φο­δια­σμό (Air-to-Αir Refuelling Mission) αερο­σκα­φών τους που επι­χει­ρούν στην περιοχή.

Εξάλ­λου, στη Σού­δα παρα­μέ­νουν αγκυ­ρο­βο­λη­μέ­να αρό­δο το πετρε­λαιο­φό­ρο «STENA POLARΙS», μισθω­μέ­νο από τους Αμε­ρι­κα­νούς για υπο­στή­ρι­ξη της βάσης με καύ­σι­μο, αλλά και το θηριώ­δες φορ­τη­γό τους «CAPE VINCENT», που πρό­σφα­τα ξεφόρ­τω­σε ελι­κό­πτε­ρά τους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, προ­κει­μέ­νου να διεκ­πε­ραιω­θούν σε Βουλ­γα­ρία και Ρου­μα­νία, καθώς οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές κόντρες μαί­νο­νται σε όλο τον άξο­να από την Ανατ. Μεσό­γειο έως τη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Και πυρηνικά;

Στο μετα­ξύ ανη­συ­χία προ­κα­λεί το γεγο­νός ότι προ­χτές κατα­γρά­φη­κε πτή­ση αερο­σκά­φους της αμε­ρι­κα­νι­κής Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας (USAF) τύπου Boeing WC-135 Constant Phoenix από τη Βάση του στο Mildenhall της Βρε­τα­νί­ας προς την Ανατ. Μεσόγειο.

Ο συγκε­κρι­μέ­νος τύπος αερο­σκά­φους συλ­λέ­γει σωμα­τί­δια και αέρια από­βλη­τα κατ’ εφαρ­μο­γή της λεγό­με­νης Συν­θή­κης Περιο­ρι­σμέ­νης Απα­γό­ρευ­σης Πυρη­νι­κών Δοκι­μών (Limited Nuclear Test Ban Treaty, του 1963). Πρα­κτι­κά, συλ­λέ­γει δείγ­μα­τα από την ατμό­σφαι­ρα με σκο­πό την ανί­χνευ­ση και τον εντο­πι­σμό πυρη­νι­κών εκρή­ξε­ων.

Γεν­νά­ται επο­μέ­νως ερώ­τη­μα, αν η έξο­δός του αυτή στην περιο­χή έγι­νε επί­τη­δες, προ­κει­μέ­νου να δοθεί ένα σήμα σε άλλα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα για το πόσο είναι δια­τε­θει­μέ­νοι να τρα­βή­ξουν το σχοι­νί Ισρα­ήλ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Θυμί­ζου­με, οι Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κοί έχουν απο­δεί­ξει πόσο αδί­στα­κτοι είναι σε αυτές τις περι­πτώ­σεις ρίχνο­ντας π.χ. βλή­μα­τα απε­μπλου­τι­σμέ­νου ουρα­νί­ου το 1999 στον πόλε­μο κατά της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, ενώ απέ­στει­λαν πρό­σφα­τα τέτοια φορ­τία στην κυβέρ­νη­ση του Κιέ­βου για να τα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει ενα­ντί­ον των ρωσι­κών Ενό­πλων Δυνάμεων.

Μπαί­νει, επί­σης, ερώ­τη­μα τι είδους πυρο­μα­χι­κά ρίχνουν μαζι­κά τόσες μέρες τώρα στη Γάζα οι Ισραη­λι­νοί, και με τι συνέ­πειες για την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, και την Ελλά­δα βεβαίως.

Παρα­κάμ­πτο­ντας αυτούς τους κιν­δύ­νους — και με ζεστα­μέ­νη την πλά­τη από την …αφω­νία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των και μορ­φω­μά­των πάνω στα τέτοια ζητή­μα­τα — ο Κυρ. Μητσο­τά­κης, μιλώ­ντας χτες στο Υπουρ­γι­κό Συμ­βού­λιο, έκα­νε ξανά καθα­ρή την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης να υπη­ρε­τή­σει μέχρι τέλους τα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια επι­διώ­κο­ντας τη γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση των ντό­πιων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, στην προ­σπά­θειά τους να πάρουν κάποιο κομ­μά­τι από την καπι­τα­λι­στι­κή λεία της επί­μα­χης ζώνης.

Διό­λου τυχαία, επα­νέ­λα­βε τον ισχυ­ρι­σμό ότι «ως δύνα­μη στα­θε­ρό­τη­τας στην περιο­χή, η Ελλά­δα ανα­γνω­ρί­ζει στο Ισρα­ήλ το δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να, πάντα με βάση το Διε­θνές Δίκαιο και ειδι­κά το Διε­θνές Ανθρω­πι­στι­κό Δίκαιο», ανα­πα­ρά­γο­ντας το άλλο­θι για τα εγκλή­μα­τα του κρά­τους του Ισρα­ήλ σε βάρος αμά­χων, κύρια ανυ­πε­ρά­σπι­στα γυναικόπαιδα.

Στην προ­σπά­θειά του, βέβαια, να ξεπλύ­νει την ντρο­πή, κι ενώ η κυβέρ­νη­σή του δεν ψήφι­σε, ούτε για τα μάτια του κόσμου, ψήφι­σμα στον ΟΗΕ για «ανθρω­πι­στι­κή εκε­χει­ρία» στη Γάζα, επα­νέ­λα­βε το πυρο­τέ­χνη­μα ότι η κυβέρ­νη­ση «εξε­τά­ζει» διό­δους παρο­χής ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας προς τη Λωρί­δα της Γάζας μέσω θαλάσ­σης. Στο μετα­ξύ, κανέ­να κυβερ­νη­τι­κό στέ­λε­χος δεν είναι σε θέση να μιλή­σει συγκε­κρι­μέ­να και να δώσει έστω κάποιες λεπτο­μέ­ρειες για το περι­λά­λη­το σχέ­διο που προ­σπα­θούν να «που­λή­σουν» στον λαό, πέρα από κάτι γενι­κό­τη­τες ότι το συζη­τά­νε με τους Γάλ­λους και ότι θα παί­ξει ρόλο στην υλο­ποί­η­σή τους και η Κύπρος, ενώ αντί­θε­τα με άλλες τοπο­θε­τή­σεις τους κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη «προϊ­δε­ά­ζουν» για συμ­με­το­χή της κυβέρ­νη­σης στα σχέ­δια του Ισρα­ήλ για πλή­ρη εκδί­ω­ξη των Παλαι­στι­νί­ων από τη Γάζα.

Σε κάθε περί­πτω­ση, επί του πεδί­ου, η κυβέρ­νη­ση ανα­νέ­ω­σε ήδη τη συμ­με­το­χή της χώρας στην επι­χεί­ρη­ση UNIFIL, η οποία «επι­βλέ­πει» το εμπάρ­γκο όπλων στη Χεζ­μπο­λάχ, απο­σύ­ρο­ντας τη φρε­γά­τα «Σαλα­μίς» και στέλ­νο­ντας στη θέση της τη φρε­γά­τα «Αδρί­ας». Εξάλ­λου, η φρε­γά­τα «Ψαρά» παρα­μέ­νει ενταγ­μέ­νη στη ναυ­τι­κή δύνα­μη του ΝΑΤΟ SNMG2, ενώ να κατα­γρα­φεί και η παρου­σία της φρε­γά­τας «Αιγαί­ον», ενταγ­μέ­νης στην «IRINI», επι­χεί­ρη­σης της ΕΕ, η οποία επι­σή­μως «τρέ­χει» για την τήρη­ση του εμπάρ­γκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, στην Κεντρι­κή Μεσό­γειο. Ανα­πτύ­ξεις όλες που σημα­το­δο­τούν την «ντε φάκτο» εμπλο­κή στον αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό σχε­δια­σμό, ο οποί­ος στη­ρί­ζει το κρά­τος — δολοφόνο.

Πηγή Ριζο­σπά­στης
(παρ)Ακολουθείτε 902.gr

Περισσότεροι από 8.500 νεκροί 
στην Γάζα
μετά την σφαγή στην Τζαμπαλίγια

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Σχέδια ξεριζωμού
των Παλαιστινίων από τη Γάζα με ελληνική εμπλοκή!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο