Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γένοβα: «Η κατάρρευση της γέφυρας, ήταν μια κρατική δολοφονία» — 43 οι νεκροί

Ημέ­ρα θρή­νου και πέν­θους σήμε­ρα στην Ιτα­λία. Στην κεντρι­κή επι­κή­δεια τελε­τή για τα θύμα­τα, που στο μετα­ξύ έχουν αυξη­θεί σε του­λά­χι­στον 43, έδω­σαν το «παρών» ο ιτα­λός πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Σέρ­τζιο Ματ­τα­ρέλ­λα και όλο το υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο. Στην κηδεία στη Γένο­βα υπήρ­χαν μόνο 18 φέρε­τρα, με τις οικο­γέ­νειες των υπό­λοι­πων θυμά­των να απέ­χουν σε ένδει­ξη διαμαρτυρίας.

Εκτός του θρή­νου, διά­χυ­το είναι σήμε­ρα και το αίσθη­μα του θυμού για την τρα­γω­δία. Πολ­λές οικο­γέ­νειες θυμά­των υπό­λοι­πες οικο­γέ­νειες θυμά­των απο­φά­σι­σαν τελι­κά να οργα­νώ­σουν ιδιω­τι­κές κηδεί­ες, χωρίς επι­σή­μους. Μερι­κοί από τους συγ­γε­νείς μάλι­στα δήλω­σαν στους δημο­σιο­γρά­φους ότι «η κατάρ­ρευ­ση αυτή, ήταν μια κρα­τι­κή δολοφονία».

Ο απο­λο­γι­σμός της κατάρ­ρευ­σης της οδο­γέ­φυ­ρας την Τρί­τη στη Γένο­βα, ανήλ­θε σήμε­ρα στους 40 επι­βε­βαιω­μέ­νους νεκρούς και άλλους τρεις πιθα­νόν νεκρούς, μετέ­δω­σε το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο επι­κα­λού­με­νο επί­ση­μες πηγές.

Ενώ ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των ανερ­χό­ταν εδώ και ημέ­ρες στους 38 νεκρούς, οι πυρο­σβέ­στες που πραγ­μα­το­ποιούν έρευ­νες στα συντρίμ­μια ανα­κοί­νω­σαν ότι ανέ­συ­ραν σήμε­ρα το από­γευ­μα τη σορό ενός εργά­τη, ηλι­κί­ας περί­που 30 ετών από τη Γένο­βα, ο οποί­ος αγνοείτο.

Επι­πλέ­ον, ένας Ρου­μά­νος 36 ετών υπέ­κυ­ψε σήμε­ρα στα τραύ­μα­τά τους, όπως έγι­νε γνω­στό από το νοσο­κο­μείο όπου νοσηλευόταν.

Την ίδια ώρα, οι πυρο­σβέ­στες εντό­πι­σαν, κατα­πλα­κω­μέ­νο από μπε­τόν, το όχη­μα μιας οικο­γέ­νειας από το Τορί­νο, ενός ζευ­γα­ριού με το 9χρονο κορι­τσά­κι τους. Δεδο­μέ­νης, ωστό­σο, της κατά­στα­σης του αυτο­κι­νή­του δεν είναι δυνα­τόν να επι­βε­βαιω­θεί ο αριθ­μός και η ταυ­τό­τη­τα των επιβαινόντων.

Τα τρία μέλη της οικο­γέ­νειας αυτής είναι οι τελευ­ταί­οι επί­ση­μα αγνο­ού­με­νοι, όμως οι πυρο­σβέ­στες δια­βε­βαιώ­νουν ότι θα συνε­χί­σουν τις έρευ­νές του έως να επι­βε­βαιω­θεί ότι δεν υπάρ­χει κανέ­νας άνθρω­πος κάτω από τα συντρίμμια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο