Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γένοβα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης — 43 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Η επι­χεί­ρη­ση εντο­πι­σμού των αγνο­ού­με­νων στη Γένο­βα, μετά την κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας Μορά­ντι, ολο­κλη­ρώ­θη­κε κατά τη διάρ­κεια της νύχτας, αφού βρέ­θη­καν οι σοροί και των τριών τελευ­ταί­ων θυμά­των, ανε­βά­ζο­ντας τον επί­ση­μο απο­λο­γι­σμό στους 43 νεκρούς.

Ένα τμή­μα μήκους 200 μέτρων της γέφυ­ρας Μορά­ντι κατέρ­ρευ­σε την περα­σμέ­νη Τρί­τη, εν μέσω καται­γί­δας, παρα­σέρ­νο­ντας τα οχή­μα­τα που την διέ­σχι­ζαν εκεί­νη την ώρα, ενώ τερά­στια κομ­μά­τια τσι­μέ­ντου και μετάλ­λων έπε­σαν από ύψος 50 μέτρων.

Αφού εντο­πί­στη­καν σε ένα κατα­πλα­κω­μέ­νο αυτο­κί­νη­το και απο­μα­κρύν­θη­καν από τους δια­σώ­στες οι τρεις σοροί, οι αρχές της Γένο­βας ανα­θε­ώ­ρη­σαν προς τα επά­νω τον τελι­κό απο­λο­γι­σμό. Άλλοι εννέα άνθρω­ποι παρα­μέ­νουν σε νοσο­κο­μεία και οι τέσ­σε­ρις από αυτούς νοση­λεύ­ο­νται σε κρί­σι­μη κατάσταση.

Μολο­νό­τι έχουν πλέ­ον εντο­πι­στεί όλοι όσοι είχαν δηλω­θεί ως αγνο­ού­με­νοι, ένας αξιω­μα­τι­κός της πυρο­σβε­στι­κής, ο Στέ­φα­νο Τσά­νουτ, είπε στο Sky TG24: “Η δου­λειά μας συνε­χί­ζε­ται για να βεβαιω­θού­με ότι δεν έμει­νε κανείς κάτω από τα συντρίμ­μια”. Πρό­σθε­σε ότι οι υπη­ρε­σί­ες εργά­ζο­νται ώστε να κατα­στή­σουν ασφα­λή τον χώρο και να βοη­θή­σουν τις ανα­κρι­τι­κές αρχές να καθο­ρί­σουν τα αίτια της καταστροφής.

Η οδο­γέ­φυ­ρα απο­τε­λού­σε τμή­μα του αυτο­κι­νη­το­δρό­μου Α10 που συν­δέ­ει τη Γένο­βα με τη Γαλ­λία, στα δυτι­κά. Υπεύ­θυ­νη για τη δια­χεί­ρι­σή της ήταν η εται­ρεία Autostrade per l’Italia, μονά­δα του κατα­σκευα­στι­κού ομί­λου Atlantia. Το Σάβ­βα­το η Autostrade δεσμεύ­τη­κε ότι θα επεν­δύ­σει μισό δισε­κα­τομ­μύ­ριο ευρώ για να ξανα­χτί­σει τη γέφυ­ρα και να βοη­θή­σει τις οικο­γέ­νειες των θυμά­των αλλά και όσους έχα­σαν τα σπί­τια τους λόγω της κατάρρευσης.

Ανα­τρι­χί­λα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο