Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Απαγορεύτηκε διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Δια­δή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό που είχε εξαγ­γελ­θεί να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το Σάβ­βα­το στο Παρί­σι, θα απα­γο­ρευ­τεί, δήλω­σε σήμε­ρα ο αρχη­γός της αστυ­νο­μί­ας Λοράν Νου­νιές.

Η δια­δή­λω­ση διορ­γα­νώ­νε­ται από Συν­δι­κά­τα, ενώ­σεις και άλλους μαζι­κούς φορείς που καλούν σε «μια μεγά­λη δια­δή­λω­ση υπο­στή­ρι­ξης στον παλαι­στι­νια­κό λαό», όπως ανα­φέ­ρουν στο κάλε­σμά τους.

«Οι οργα­νώ­σεις που κατέ­θε­σαν τη δήλω­ση αυτή, μπο­ρεί να επι­τρέ­πουν να εννοη­θεί ότι μπο­ρεί να είναι επί­σης σε υπο­στή­ρι­ξη της Χαμάς, και ως εκ τού­του θα απα­γο­ρεύ­σω αυτή τη δια­δή­λω­ση”, δήλω­σε ο αρχη­γός της Αστυ­νο­μί­ας. Επι­στρα­τεύ­ο­ντας δε ακό­μη πιο φαι­δρά επι­χει­ρή­μα­τα, πρό­σθε­σε ότι «δεν είναι μια στα­τι­κή δια­δή­λω­ση, (οι δια­δη­λω­τές) θα περι­φέ­ρο­νται στο Παρί­σι, κάτι το οποίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο»…

Στις 18 Οκτώ­βρη, το Συμ­βού­λιο της Επι­κρα­τεί­ας, ακύ­ρω­σε την από­φα­ση της Γαλ­λι­κής κυβέρ­νη­σης να απα­γο­ρεύ­σει συλ­λή­βδην όλες τις κινη­το­ποι­ή­σεις υπέρ του Παλαι­στι­νια­κού λαού. Στην από­φα­σή του ξεκα­θα­ρί­ζει ότι ότι ενα­πό­κει­ται μόνον στους νομάρ­χες να εκτι­μούν αν υπάρ­χει σε τοπι­κό επί­πε­δο κίν­δυ­νος δια­τά­ρα­ξης της δημό­σιας τάξης.

Ο αρχη­γός της αστυ­νο­μί­ας της Γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας έφτα­σε στο σημείο να ισχυ­ρι­στεί ότι στην συγκέ­ντρω­ση «μπο­ρεί να υπάρ­ξουν δηλώ­σεις αρνη­τών (του Ολο­καυ­τώ­μα­τος), αντι­ση­μι­τι­κές ή υπο­στή­ρι­ξης στην τρο­μο­κρα­τία» και αυτό όπως είπε «δικαιο­λο­γεί αυτές τις απα­γο­ρεύ­σεις».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο