Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΑΛΛΙΑ: Κλιμάκωση της καταστολής ετοιμάζει η κυβέρνηση ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Καθώς συνε­χί­ζο­νται οι οργι­σμέ­νες αντι­δρά­σεις για την δολο­φο­νία του 17χρονου Ναέλ, από αστυ­νο­μι­κό, η Γαλ­λι­κή κυβέρ­νη­ση σχε­διά­ζει την κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής και των αστυ­νο­μο­κρα­τιών μέτρων.

Ο Εμα­νου­έλ Μακρόν διορ­γα­νώ­νει από­ψε σύσκε­ψη της κυβέρ­νη­σής του με αντι­κεί­με­νο την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί και τα μέτρα που πρό­κει­ται να λάβει.

Ενδει­κτι­κό των προ­θέ­σε­ων της κυβέρ­νη­σης είναι η ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, ότι από αύριο Δευ­τέ­ρα 3 Ιού­λη, οι αρχές θα προ­χω­ρούν σε δια­κο­πή του δια­δι­κτύ­ου σε συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές, με το πρό­σχη­μα της απο­φυ­γής οργά­νω­σης «παρά­νο­μων ενεργειών».

Πέμ­πτη νύχτα οργι­σμέ­νων αντι­δρά­σε­ων για τη δολο­φο­νία του Ναέλ

 

Μάλι­στα την συγκε­κρι­μέ­νη πρό­τα­ση είχε «προ­λά­βει» να κάνει από το βρά­δυ του Σαβ­βά­του, ο Fabien Roussel γραμ­μα­τέ­ας του μεταλ­λαγ­μέ­νου Γαλ­λι­κού ΚΚ, μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «France Info»…

Του­λά­χι­στον 45.000 αστυ­νο­μι­κοί και χωρο­φύ­λα­κες, επι­χεί­ρη­σαν για πέμ­πτη νύχτα, να κατα­στεί­λουν τις αντι­δρά­σεις για την δολο­φο­νία του Ναέλ, ενώ αρκε­τοί δήμοι, επέ­βαλ­λαν νυχτε­ρι­νή απα­γό­ρευ­ση κυκλοφορίας.

Συνε­λή­φθη­σαν 719 άτο­μα, κυρί­ως επει­δή έφε­ραν αντι­κεί­με­να που θα μπο­ρού­σαν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ως όπλα ή βλήματα.

Χθες το βρά­δυ, άγνω­στοι έρι­ξαν την πόρ­τα της κατοι­κί­ας του, δημάρ­χου της πόλης Λ’ Άι λε Ροζ, στη νότια περι­φέ­ρεια του Παρι­σιού, με τη βοή­θεια ενός οχή­μα­τος το οποίο είχαν προη­γου­μέ­νως πυρ­πο­λή­σει, σύμ­φω­να με τον εισαγ­γε­λέα που άρχι­σε έρευ­να για «από­πει­ρα δολοφονίας».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»
902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο