Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Επίθεση αστυνομικών σε συγκέντρωση για τα 200 χρόνια του Ένγκελς στο Βούπερταλ

Τις προ­κλή­σεις και τη βία της τοπι­κής αστυ­νο­μί­ας στο Βού­περ­ταλ της Γερ­μα­νί­ας καταγ­γέλ­λουν οι διορ­γα­νω­τές εκδή­λω­σης που διε­ξή­χθη με αφορ­μή τα 200 χρό­νια από τη γέν­νη­ση του Φρί­ντριχ Ένγκελς.

Παρά τα αυστη­ρά μέτρα λόγω της παν­δη­μί­ας, περί­που 300 άτο­μα όλων των ηλι­κιών συγκε­ντρώ­θη­καν στο κέντρο της γερ­μα­νι­κής πόλης — γεν­νέ­τει­ρας του Ένγκελς — προ­κει­μέ­νου να τιμή­σουν την συμπλή­ρω­ση δύο αιώ­νων από τη γέν­νη­ση του σπου­δαί­ου φιλο­σό­φου και επαναστάτη.

Σύμ­φω­να με καταγ­γε­λία της οργά­νω­σης “Engelsbündnis”, η οποία διορ­γα­νώ­νει σχε­τι­κές εκδη­λώ­σεις για τον Ένγκελς από το 2015, η συνά­θροι­ση και πορεία που ακο­λού­θη­σε ήταν ιδιαί­τε­ρα επι­τυ­χής, αλλά στιγ­μα­τί­στη­κε από την επι­θε­τι­κό­τη­τα των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων. Όπως σημειώ­νουν οι διορ­γα­νω­τές, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις απεί­λη­σαν να συλ­λά­βουν τους συγκε­ντρω­μέ­νους, ενώ επι­τέ­θη­καν στο πλή­θος κάνο­ντας χρή­ση των γκλοπ, χωρίς ωστό­σο να κατα­φέ­ρουν να δια­λύ­σουν την εκδήλωση.

Στην συνέ­χεια, ενι­σχυ­μέ­νες αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις ακο­λου­θού­σαν σε κοντι­νή από­στα­ση όλη την ειρη­νι­κή πορεία που έγι­νε στο κέντρο της πόλης.

Για την προ­κλη­τι­κή στά­ση της αστυ­νο­μί­ας, οι διορ­γα­νω­τές έχουν προ­χω­ρή­σει σε σχε­τι­κή δια­μαρ­τυ­ρία στις τοπι­κές αρχές του Βού­περ­ταλ ζητώ­ντας εξηγήσεις.

idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο