Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία-πλημμύρες: Τουλάχιστον 133 οι νεκροί — Εκατοντάδες οι αγνοού

Ο απο­λο­γι­σμός των σφο­δρών βρο­χο­πτώ­σε­ων και πλημ­μυ­ρών στη Γερ­μα­νία αυξή­θη­κε περαι­τέ­ρω σήμε­ρα, με τη θεο­μη­νία να προ­κα­λεί τον θάνα­το του­λά­χι­στον 133 ανθρώ­πων στη χώρα, όπως ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­ση η τοπι­κή αστυνομία.

«Σύμ­φω­να με τις έως τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες, 90 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους κατά την κατα­στρο­φή», στην περιο­χή Ρηνα­νί­ας-Παλα­τι­νά­του, από τις πλέ­ον πλη­γεί­σες, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία του Κόμπλεντς. Ο απο­λο­γι­σμός αυτός έρχε­ται να προ­στε­θεί στους 43 νεκρούς στη Βόρεια Ρηνα­νία-Βεστφα­λία, μια ακό­μα περιο­χή της Γερ­μα­νί­ας που επλή­γη από την καταστροφή.

Την ίδια ώρα, εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι συνε­χί­ζουν να αγνο­ού­νται. Μέλη σωστι­κών συνερ­γεί­ων ανα­ζη­τού­σαν σήμε­ρα επι­ζώ­ντες σε πλη­γεί­σες περιο­χές της δυτι­κής Γερ­μα­νί­ας, με τη στάθ­μη των υδά­των να παρα­μέ­νει σε υψη­λά επί­πε­δα σε πολ­λές πόλεις και σπί­τια να συνε­χί­ζουν να καταρ­ρέ­ουν στη χει­ρό­τε­ρη φυσι­κή κατα­στρο­φή που έχει πλή­ξει τη χώρα εδώ και μισό αιώνα.

Βέλ­γιο: Στους 27 οι νεκροί από τις πλημ­μύ­ρες — Ολλαν­δία: Τα πλημ­μυ­ρι­σμέ­να ποτά­μια απει­λούν κατοι­κη­μέ­νες περιοχές

Βέλγιο: Στους 27 οι νεκροί από τις πλημμύρες — Ολλανδία: Τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούν κατοικημένες περιοχές

Του­λά­χι­στον 27 άνθρω­ποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βέλ­γιο από τις πλημ­μύ­ρες που σάρω­σαν τη Βαλ­λο­νία, όπως ανα­φέ­ρει το rtl. Ωστό­σο, σύμ­φω­να με την επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών η οποία έλα­βε χώρα λίγο μετά τις 16.00 εχθές το από­γευ­μα, οι νεκροί φτά­νουν τους 20.

Τα σωστι­κά συνερ­γεία συνε­χί­ζουν την ανα­ζή­τη­ση αγνοουμένων.

Λόγω της εθνι­κής ημέ­ρας πέν­θους που ανα­κοί­νω­σε την Παρα­σκευή ο πρω­θυ­πουρ­γός της χώρας, Αλε­ξά­ντερ Ντε Κρόο, η πόλη του Ναμούρ απο­φά­σι­σε να ακυ­ρώ­σει τη γιορ­τή με πυρο­τε­χνή­μα­τα που είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί για τις 20 Ιου­λί­ου για την εθνι­κή γιορ­τή της 21ης Ιουλίου.

Στην πρω­τεύ­ου­σα της Βαλ­λο­νί­ας, οι σημαί­ες θα κυμα­τί­ζουν μεσί­στιες. Ο Δήμος των Βρυ­ξελ­λών έχει ανα­κοι­νώ­σει ότι θα ακυ­ρώ­σει τις εκδη­λώ­σεις που είχαν προ­γραμ­μα­τι­στεί για την εθνι­κή γιορ­τή του Βελγίου.

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο