Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννης Γκιόκας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Η απε­λευ­θέ­ρω­ση των δύο Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών είναι μία θετι­κή εξέ­λι­ξη που έβα­λε τέρ­μα στην άδι­κη σύλ­λη­ψη και κρά­τη­σή τους, ωστό­σο σε καμία περί­πτω­ση δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει την όξυν­ση της κατά­στα­σης στην περιο­χή, τους σφο­δρούς αντα­γω­νι­σμούς και την όξυν­ση των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων με την αμφι­σβή­τη­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας». Αυτό επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Γιάν­νης Γκιό­κας, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο «Παρα­πο­λι­τι­κά FM» το πρωί της Πέμ­πτης 16 Αυγούστου.

Πρό­σθε­σε, ότι αυτά που λέγο­νται από την κυβέρ­νη­ση, όπως ότι είναι απο­τέ­λε­σμα της δεξιο­τε­χνί­ας των χει­ρι­σμών της ελλη­νι­κής διπλω­μα­τί­ας ή το ότι σημα­το­δο­τεί τη στα­θε­ρό­τη­τα και ασφά­λεια στην περιο­χή, δεν αντα­πο­κρί­νο­νται στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και καλ­λιερ­γούν έναν εφη­συ­χα­σμό που είναι επικίνδυνος.

Χρειά­ζε­ται επα­γρύ­πνη­ση από πλευ­ράς του λαού, για­τί οι αντα­γω­νι­σμοί στην περιο­χή είναι οξυ­μέ­νοι, γεγο­νός που εντεί­νε­ται και από τη στά­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, η οποία παί­ζει το ρόλο του σημαιο­φό­ρου των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών των ΗΠΑ στην περιο­χή, στο πλαί­σιο του αντα­γω­νι­σμού με τη Ρωσία για τον έλεγ­χο των δρό­μων μετα­φο­ράς Ενέρ­γειας, υπο­γράμ­μι­σε ο Γ. Γκιό­κας. Χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει η πάλη του λαού ενά­ντια στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς και την εμπλο­κή της χώρας μας σε αυτούς, κατέληξε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο