Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιατί οι νέες ταυτότητες θεωρούνται «σατανικές»;

Οι ελλη­νι­κές ταυ­τό­τη­τες αλλά­ζουν και στη Διε­θνή Έκθε­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νε­ται να γίνει η παρου­σί­α­σή τους. Ωστό­σο την ίδια στιγ­μή εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι δημιουρ­γούν ουρές έξω από αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να προ­λά­βουν να ανα­νε­ώ­σουν την ταυ­τό­τη­τά τους όσο ακό­μη αυτή μπο­ρεί να εκδο­θεί στην «παρα­δο­σια­κή» της μορφή.

Ο αντα­πο­κρι­τής του Γερ­μα­νι­κού Δημο­σιο­γρα­φι­κού Δικτύ­ου (RND) στην Αθή­να, Γκερντ Χέλερ, γρά­φει: «Πολ­λοί θεω­ρούν πως αυτά είναι πράγ­μα­τα του δια­βό­λου. Μία ηλι­κιω­μέ­νη κυρία που περι­μέ­νει στην ουρά εξη­γεί πως οι νέες ταυ­τό­τη­τες θα έχουν ένα τσιπ “και με αυτό θα μπο­ρούν να παρα­κο­λου­θούν την κάθε μας κίνη­ση”. Οι καμπά­νες χτυ­πούν από μια κοντι­νή εκκλη­σία και η γυναί­κα σταυ­ρο­κο­πιέ­ται. Μετα­ξύ αυτών που περι­μέ­νουν στην ουρά είναι και ένας ορθό­δο­ξος παπάς, ο οποί­ος με τη σει­ρά του εξη­γεί πως σε αυτά τα τσιπ απο­θη­κεύ­ε­ται ένας αριθ­μός για κάθε πολί­τη. Σε αυτόν τον αριθ­μό θα είναι κρυμ­μέ­νη η αριθ­μη­τι­κή ακο­λου­θία 666 — το σύμ­βο­λο του Σατανά.»

Εδώ και εβδο­μά­δες έχει ξεκι­νή­σει μία «εκστρα­τεία στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης από ακρο­δε­ξιούς και ακραί­ους θρη­σκό­λη­πτους συνω­μο­σιο­λό­γους, η οποία προ­ω­θεί την άπο­ψη πως, μετά το τσι­πά­κι που υπο­τί­θε­ται ότι εμφυ­τεύ­τη­κε στους ανθρώ­πους μέσω των εμβο­λί­ων κατά του κορω­νοϊ­ού, το κρά­τος τώρα προ­χω­ρά­ει ένα βήμα παρα­πέ­ρα στην παρα­κο­λού­θη­ση των πολι­τών […] Η ζήτη­ση για παλιές ταυ­τό­τη­τες είναι ιδιαί­τε­ρα υψη­λή σε συντη­ρη­τι­κές περιο­χές της χώρας, όπως στην Πελο­πόν­νη­σο και τη βόρεια Ελλά­δα, ενώ στην Κρή­τη εμφα­νί­ζε­ται το σύν­θη­μα “Όχι στην ψηφια­κή υποδούλωση!”.

Η εκστρα­τεία θυμί­ζει τον πολι­τι­στι­κό πόλε­μο της δεκα­ε­τί­ας του 1990, όταν η κυβέρ­νη­ση επι­χεί­ρη­σε να καταρ­γή­σει την υπο­χρε­ω­τι­κή ανα­γρα­φή του θρη­σκευ­τι­κού δόγ­μα­τος στα δελ­τία ταυ­τό­τη­τας για λόγους προ­στα­σί­ας των δεδο­μέ­νων. Για μία δεκα­ε­τία η ισχυ­ρή ορθό­δο­ξη εκκλη­σία εμπό­δι­ζε την υλο­ποί­η­ση της μεταρ­ρύθ­μι­σης. Όμως εν τέλει το 2001 το Συμ­βού­λιο της Επι­κρα­τεί­ας κήρυ­ξε αντι­συ­νταγ­μα­τι­κή την ανά­δει­ξη του θρη­σκεύ­μα­τος στις αστυ­νο­μι­κές ταυ­τό­τη­τες», κατα­λή­γει ο Χέλερ.

Πηγή: DW

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο