Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Γιατί τέσσερις μήνες μετά;»: Άθλια τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα για την υπόθεση Γεωργούλη

Πάει και­ρός που ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών, Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας, έχει απο­δεί­ξει ότι αδυ­να­τεί να στα­θεί στο ύψος που επι­βάλ­λουν οι περιστάσεις.

Σήμε­ρα το επι­βε­βαί­ω­σε άλλη μια φορά.

Με σχό­λιο του στο Facebook, ο πρό­ε­δρος του ΣΕΗ επι­χεί­ρη­σε να υπε­ρα­σπι­στεί τον – κατη­γο­ρού­με­νο για βια­σμό και ξυλο­δαρ­μό – συνά­δελ­φό του και ευρω­βου­λευ­τή Αλέ­ξη Γεωρ­γού­λη, ρίχνο­ντας ουσια­στι­κά το φταί­ξι­μο στο θύμα που… «καθυ­στέ­ρη­σε» να κατο­νο­μά­σει τον ηθοποιό!

«Για­τί δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε τώρα, για­τί κατήγ­γει­λε το όνο­μά του 4 μήνες μετά, αφού η ίδια είναι νομι­κός», έγρα­ψε ο Σπ. Μπι­μπί­λας ανα­φε­ρό­με­νος στην καταγ­γέ­λου­σα Ελέ­νη Χρο­νο­πού­λου, προ­σθέ­το­ντας ότι η περί­πτω­ση Γεωρ­γού­λη δεν μοιά­ζει με άλλες περι­πτώ­σεις όπως, για παρά­δειγ­μα, με αυτήν του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το απα­ρά­δε­κτο «για­τί τώρα;», που έθε­σε ο πρό­ε­δρος του ΣΕΗ, δεν είναι τίπο­τα περισ­σό­τε­ρο και τίπο­τα λιγό­τε­ρο από προ­σπά­θεια ενο­χο­ποί­η­σης του θύμα­τος («victim blaming» στα αγγλικά).

Σα να μην έφτα­νε αυτό, ο Σπ. Μπι­μπί­λας σημεί­ω­σε ότι ο Αλ. Γεωρ­γού­λης «είναι μέλος του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ κι εχει βοη­θή­σει οικο­νο­μι­κά το ΤΑΣΕΗ με εκδη­λώ­σεις που έκα­νε στα μαγα­ζιά που είχε τότε». Λες και αυτό αποτελεί…ελαφρυντικό για τον ευρω­βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ που κατη­γο­ρεί­ται για βαριά αδικήματα.

Όσο, για τον κ. Μπι­μπί­λα οφεί­λου­με να κάνου­με τα εξής σχόλια:

Πρώ­τον: Ο ίδιος που πρω­τα­γω­νί­στη­σε στην ανά­δει­ξη και δημο­σιο­ποί­η­ση περι­στα­τι­κών σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης στον χώρο των ηθο­ποιών (βλέ­πε περι­πτώ­σεις Λιγνά­δη, Φιλιπ­πί­δη, κλπ), έρχε­ται τώρα και, εμμέ­σως πλην σαφώς, ενο­χο­ποιεί το θύμα. Για­τί; Μήπως επει­δή ο Αλ. Γεωρ­γού­λης είναι ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεύ­τε­ρον: ‘Οταν πριν ένα χρό­νο είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας καταγ­γε­λία κατά του ηθο­ποιού Γ. Κιμού­λη για «κακο­ποι­η­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά», δεν υπήρ­ξε ανά­λο­γη «ευαι­σθη­σία» από τον πρό­ε­δρο του ΣΕΗ, ο οποί­ος είχε πάρει σβάρ­να τα κανά­λια και κατα­δί­κα­ζε τον συνά­δελ­φό του. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Τρί­τον: Η καταγ­γε­λία κατά του Αλ. Γεωρ­γού­λη – λέει ο πρό­ε­δρος του ΣΕΗ – έγι­νε με… 4 μήνες καθυ­στέ­ρη­ση (Η καταγ­γε­λία, εντω­με­τα­ξύ, είχε γίνει από το 2020). Τι θέλει να πει με αυτό ο Σπ. Μπι­μπί­λας; Διό­τι, με αυτή την (άστο­χη και απα­ρά­δε­κτη) λογι­κή, θα μπο­ρού­σε κάποιος να του αντι­τεί­νει ότι και οι καταγ­γε­λί­ες κατά του Πέτρου Φιλιπ­πί­δη έγι­ναν μετά από μια δεκα­ε­τία! Και λοι­πόν; Τι σημαί­νει αυτό;

Προ­φα­νώς, ο Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας λει­τουρ­γεί με δύο μέτρα και δύο σταθ­μά. Δεν τον ενο­χλεί η καταγ­γε­λία καθε­αυ­τή, αλλά το γεγο­νός ότι κατη­γο­ρού­με­νος είναι ένας ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, κόμ­μα το οποίο εκπρο­σω­πεί ο Σπ. Μπι­μπί­λας στο ΣΕΗ. Μικρο­πο­λι­τι­κές σκο­πι­μό­τη­τες δηλα­δή, ενό­ψει εκλογών.

Το έχου­με γρά­ψει και το επα­να­λαμ­βά­νου­με: Ελλι­πο­βα­ρής και κατώ­τε­ρος των περι­στά­σε­ων, δυστυ­χώς, ο πρό­ε­δρος του ΣΕΗ. Για άλλη μια φορά.

Μήπως ήρθε η ώρα να παραι­τη­θεί­τε κύριε Μπιμπίλα;

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο