Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για διατάραξη των σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ συνελήφθη ο Παλαιστίνιος που ύψωσε τη σημαία

Σε μια απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια, η Αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε το πρωί της Τρί­της στην προ­σα­γω­γή ενός Παλαι­στί­νιου επει­δή ύψω­σε την παλαι­στι­νια­κή σημαία κατά τη διάρ­κεια της πολύ μεγά­λης δια­δή­λω­σης που έγι­νε στο Σύνταγ­μα για τη στα­μα­τή­σει η σφα­γή στη Γάζα.

Μάλι­στα, όπως έγι­νε γνω­στό, προ­σή­χθη με βάση το άρθρο 141 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα, δηλα­δή για δια­τά­ρα­ξη των σχέ­σε­ων της Ελλά­δας με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισραήλ!

Το συγκε­κρι­μέ­νο άρθρο ανα­φέ­ρει «όποιος με πρό­θε­σή του και με οποιεσ­δή­πο­τε ενέρ­γειες εκθέ­τει το ελλη­νι­κό κρά­τος ή σύμ­μα­χό του ή κατοί­κους τους σε κίν­δυ­νο αντι­ποί­νων ή εκθέ­τει σε κίν­δυ­νο δια­τά­ρα­ξης τις φιλι­κές σχέ­σεις του ελλη­νι­κού κρά­τους ή συμ­μά­χου του με ξένο κρά­τος, τιμω­ρεί­ται με φυλά­κι­ση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντί­ποι­να επήλ­θαν πραγ­μα­τι­κά εξαι­τί­ας των ενερ­γειών του, τιμω­ρεί­ται με φυλά­κι­ση του­λά­χι­στον τριών ετών».

Ο νεα­ρός Παλαι­στί­νιος είχε ανέ­βει σε στύ­λο φωτι­σμού κρα­τώ­ντας την ελλη­νι­κή και την παλαι­στι­νια­κή σημαία.

Σύμ­φω­να με τα όσα ισχυ­ρί­ζε­ται η Αστυ­νο­μία «προ­σή­χθη την Τρί­τη το πρωί, Τρί­τη 7 Νοεμ­βρί­ου 2023, 22χρονος, υπή­κο­ος Παλαι­στί­νης, ο οποί­ος εμφα­νί­ζε­ται σε βίντεο το οποίο ανα­πα­ρά­γε­ται στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης να υψώ­νει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρ­κεια συγκέ­ντρω­σης στο Σύνταγ­μα, την Κυρια­κή 5 Νοεμ­βρί­ου 2023».

Σε βάρος του σχη­μα­τί­σθη­κε ποι­νι­κή δικο­γρα­φία, ενώ προ­α­νά­κρι­ση διε­νερ­γεί­ται από την Υπο­διεύ­θυν­ση Κρα­τι­κής Ασφά­λειας της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττικής.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο