Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για ύπνο πήγαν οι αρκούδες του Αρκτούρου μετά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι

Εστρω­σαν τα… κρε­βά­τια τους και έπε­σαν για ύπνο οι αρκού­δες στο Νυμ­φαίο μετά το τσου­χτε­ρό κρύο και το χιό­νι. Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Αρκτού­ρου, το Κέντρο Προ­στα­σί­ας Αρκού­δας στο Νυμ­φαίο έκλει­σε από την Κυρια­κή 17 Δεκεμ­βρί­ου για τον χει­μέ­ριο λήθαρ­γο των ζώων. Μάλι­στα αυτή ήταν η πρώ­τη φορά που κοι­μή­θη­καν τόσο νωρίς στα 31 χρό­νια λει­τουρ­γί­ας του Αρκτούρου.

Τον τελευ­ταίο και­ρό η κινη­τι­κό­τη­τα των αρκού­δων είχε μειω­θεί σημα­ντι­κά, ενώ οι ηλι­κιω­μέ­νες Σάσα και Αλε­ξάν­δρα, είχαν απο­συρ­θεί στις φωλιές τους από τις αρχές του Δεκέμ­βρη. Η Ειρή­νη, η Σάντι και η Μίρα προ­τί­μη­σαν να κοι­μη­θούν σε φυσι­κές χωμά­τι­νες φωλιές, που έστρω­σαν επι­με­λώς με φύλ­λα και κλα­διά, ενώ αρκε­τές, όπως η Τασού­λα, η Μπάρ­μπα­ρα και ο Κυριά­κος, επέ­λε­ξαν τις τεχνη­τές φωλιές.

Ο χώρος θα παρα­μεί­νει κλει­στός έως το Μάρ­τιο. Οι επι­σκέ­πτες μπο­ρούν να ξενα­γη­θούν στο Κέντρο Ενη­μέ­ρω­σης Αρκού­δας στο Νυμ­φαίο (Νίκειος Σχο­λή) και στο Κέντρο Προ­στα­σί­ας Λύκου & Λύγκα στις Αγρα­πι­διές. Οι δύο χώροι θα είναι ανοι­κτοί όλες τις ημέ­ρες έως και την Κυρια­κή 7 Ιανουαρίου.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο