Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιουσέφ Ντόρκχομ: Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος! Θα νικήσει!

Στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο μίλη­σε ο πρέ­σβης της Παλαι­στί­νης στην Ελλά­δα Γιού­σεφ Ντόρκ­χομ, στέλ­νο­ντας από το Σύνταγ­μα χαι­ρε­τι­σμό «στον λαό μας στη Γάζα, στις γυναί­κες της Γάζας, στα παι­διά της Γάζας!», σε «κάθε σπι­θα­μή από τη Γάζα που δίνει μαθή­μα­τα αξιο­πρέ­πειας και ηρω­ι­σμού. Και δεν ξεχνά­με τον αγω­νι­ζό­με­νο λαό μας στη Δυτι­κή Οχθη. Και τον λαό μας στη δια­σπο­ρά που θα επι­στρέ­ψει στην πατρί­δα του, την Παλαιστίνη.

Η πυξί­δα μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα η Ιερου­σα­λήμ, η παντο­τι­νή πρω­τεύ­ου­σα του Παλαι­στι­νια­κού λαού και του Παλαι­στι­νια­κού κράτους».

Ο πρέ­σβης δήλω­σε «ιδιαί­τε­ρα περή­φα­νος», που εκπρο­σω­πεί «έναν σπου­δαίο, ηρω­ι­κό λαό και μιλώ­ντας μπρο­στά σε έναν άλλο σπου­δαίο, ηρω­ι­κό λαό, τον ελλη­νι­κό λαό. Στέλ­νου­με μήνυ­μα σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο ότι αυτή η εγκλη­μα­τι­κή, τρο­μο­κρα­τι­κή κατο­χή θα τελειώσει».

Και σχο­λιά­ζο­ντας το έγκλη­μα στο νοσο­κο­μείο στη Γάζα, σημεί­ω­σε ότι «έπε­σαν οι μάσκες και φάνη­κε το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο της ισραη­λι­νής κατο­χής, που παρα­βιά­ζει κατά­φω­ρα όλο το Διε­θνές Δίκαιο, μια εμβλη­μα­τι­κή παρά­νο­μη κατοχή».

Συνε­χί­ζο­ντας κάλε­σε «τη φίλη Ελλά­δα και όλες τις ευρω­παϊ­κές χώρες να κατα­δι­κά­σουν την ισραη­λι­νή κατο­χή, το μίσος, τη μισαλ­λο­δο­ξία και τα εγκλή­μα­τα της ισραη­λι­νής κατο­χής», όπως και την κυβέρ­νη­ση να εφαρ­μό­σει την ομό­φω­νη από­φα­ση της Βου­λής για την ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κράτους.

«Ο λαός μας θα νική­σει! Η κατο­χή θα τελειώ­σει! Χαι­ρε­τί­ζω όλους εσάς, σας ευχα­ρι­στώ όλους, τα συν­δι­κά­τα του ΠΑΜΕ, εκφρά­ζω τις θερ­μές προ­σω­πι­κές ευχα­ρι­στί­ες μου στον ΓΓ του ΚΚΕ για την παρου­σία του μαζί μας, τον κ. Κου­τσού­μπα, ευχα­ρι­στού­με θερ­μά το ΠΑΜΕ για τη διορ­γά­νω­ση αυτής της μεγα­λειώ­δους συγκέ­ντρω­σης, η οποία στέλ­νει ένα ξεκά­θα­ρο δυνα­τό μήνυ­μα σε όλο τον κόσμο: Οτι ο Παλαι­στι­νια­κός λαός δεν είναι μόνος! Και ότι όλοι οι ελεύ­θε­ροι λαοί, όσοι αγα­πούν και αγω­νί­ζο­νται για την ελευ­θε­ρία στον κόσμο, σήμε­ρα φωνά­ζουν υπέρ της Παλαι­στί­νης», κατέ­λη­ξε ο Πρέσβης.

Δεν θα υπάρ­ξει ούτε ειρή­νη ούτε λύση χωρίς την ίδρυ­ση Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους με πρω­τεύ­ου­σα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Ζήτω η ελλη­νο­πα­λαι­στι­νια­κή φιλία, λευ­τε­ριά στην Παλαιστίνη!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο