Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Η θηριωδία του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας γκρέμισε τα περί «αυτοάμυνας»

Την απί­στευ­τη θηριω­δία του ισραη­λι­νού κρά­τους, που βομ­βάρ­δι­σε νοσο­κο­μείο με συνέ­πεια εκα­το­ντά­δες νεκρούς, γυναί­κες και παι­διά, γκρε­μί­ζο­ντας όλα όσα ακού­γο­νται περί «αυτο­ά­μυ­νας» και απο­δει­κνύ­ο­ντας πόσο αδί­στα­κτο είναι εδώ και χρό­νια, κατήγ­γει­λε ο Θ. Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ μιλώ­ντας χτες στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Κατήγ­γει­λε ότι η αιτία αυτού του πολέ­μου εδώ και 75 χρό­νια είναι η κατο­χή των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών από το κρά­τος — δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ. Κατήγ­γει­λε ότι αυτοί που κόπτο­νται σήμε­ρα για το δικαί­ω­μα αυτο­ά­μυ­νας του Ισρα­ήλ, ανά­με­σά τους και οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις, απο­σιω­πούν ότι εδώ και 75 χρό­νια ένας ολό­κλη­ρος λαός σφα­γιά­ζε­ται, δολο­φο­νεί­ται, εξο­ντώ­νε­ται, για­τί αγω­νί­ζε­ται να απο­κτή­σει δική του πατρίδα.

Σημεί­ω­σε πως λύση υπάρ­χει και είναι η εφαρ­μο­γή των απο­φά­σε­ων του ΟΗΕ για ίδρυ­ση ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, στα σύνο­ρα του 1967 με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, με δια­κο­πή της κατο­χής και απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των κρατουμένων.

Σημεί­ω­σε ότι στο πλαί­σιο της θηριω­δί­ας που εξε­λίσ­σε­ται εδώ και χρό­νια, το Ισρα­ήλ έχει απο­κλεί­σει 2 εκα­τομ­μύ­ρια Παλαι­στί­νιους στη Λωρί­δα της Γάζας, με πέντε ώρες ρεύ­μα και 4 ώρες νερό μη πόσι­μο, έχει στις φυλα­κές 5.000 Παλαι­στι­νί­ους, ανά­με­σά τους 1.200 χωρίς δίκη, αλλά και 10χρονα και 14χρονα παι­διά, χτί­ζει εποι­κι­σμούς και στέλ­νει ένο­πλους εποί­κους για να δολο­φο­νούν τους Παλαι­στι­νί­ους. «Αυτά δεν τα βλέ­πουν οι υπέρ­μα­χοι του διε­θνούς δικαί­ου που επι­κα­λού­νται σήμε­ρα για το Ισρα­ήλ;», επι­σή­μα­νε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Θ. Παφί­λης, καταγ­γέλ­λο­ντας την υπο­κρι­σία των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων και των ελλη­νι­κών αστι­κών κομ­μά­των, και τόνι­σε πως ο ελλη­νι­κός λαός στη συντρι­πτι­κή του πλειο­ψη­φία είναι με το μέρος του παλαι­στι­νια­κού λαού, που αγω­νί­ζε­ται για τη δική του πατρίδα.

Ανα­φέρ­θη­κε στα fake news της προ­πα­γάν­δας του Ισρα­ήλ με τη δήθεν σφα­γή των νηπί­ων και τα μωρά στα κλου­βιά, που ήταν φωτο­γρα­φί­ες του 2006 από τη Συρία, ενώ επι­κα­λού­με­νος τον Ισραη­λι­νό δημο­σιο­γρά­φο και συγ­γρα­φέα Γκι­τε­όν Λεβύ, ανέ­φε­ρε το άρθρο του που λέει πως «το Ισρα­ήλ δεν μπο­ρεί να φυλα­κί­ζει 2 εκα­τομ­μύ­ρια Παλαι­στί­νιους στη Γάζα χωρίς να πλη­ρώ­νει οδυ­νη­ρό τίμημα».

Κατα­λή­γο­ντας, εξέ­φρα­σε για άλλη μια φορά την αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και σημεί­ω­σε ότι η Ελλά­δα πρέ­πει να φύγει από αυτό το σφα­γείο, να εφαρ­μό­σει την από­φα­ση που πήρε ομό­φω­να το Ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο, με βάση τις απο­φά­σεις του ΟΗΕ για ίδρυ­ση ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, αλλά καμία κυβέρ­νη­ση έως σήμε­ρα δεν έχει τολ­μή­σει να εφαρ­μό­σει και κάλε­σε στα συλ­λα­λη­τή­ρια που έγι­ναν χτες και σήμε­ρα σε όλη τη χώρα σε ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης στον αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο