Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιώργος Μαρίνος (ΚΚΕ): Η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ ρίχνει το λαό στο στόμα του λύκου (VIDEO)

«Οι ανη­συ­χί­ες του ΚΚΕ για τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή και για τις γενι­κό­τε­ρες γεω­πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις επι­βε­βαιώ­θη­καν», δήλω­σε ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος μετά τη συνά­ντη­ση που είχε με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών, Νίκο Δέν­δια.

Ο Νίκος Δέν­διας συνα­ντή­θη­κε με εκπρο­σώ­πους των κομ­μά­των, τους οποί­ους ενη­μέ­ρω­σε για το τελευ­ταίο του ταξί­δι στην Ουκρα­νία, καθώς επί­σης για τις εξε­λί­ξεις στην Αν. Μεσό­γειο και στα Βαλκάνια.

«Η πολι­τι­κή της εμπλο­κής της Ελλά­δας στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ρίχνει τη χώρα και το λαό μας στο στό­μα του λύκου», σημεί­ω­σε ο Γ. Μαρί­νος, προ­σθέ­το­ντας πως «αυτό έχει ιδιαί­τε­ρη σημα­σία σήμε­ρα που δια­πι­στώ­νου­με ότι οξύ­νε­ται ο αντα­γω­νι­σμός ανά­με­σα στους Αμε­ρι­κα­νούς, το ΝΑΤΟ, την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση με τη Ρωσία στο Ουκρα­νι­κό μέτω­πο». 

Ο Γ. Μαρί­νος δήλω­σε πως «στις συν­θή­κες αυτές, παίρ­νο­ντας υπό­ψη ότι αυτή η ανα­μέ­τρη­ση του ευρω­α­τλα­ντι­κού μπλοκ με τη Ρωσία μπο­ρεί να έχει απρό­βλε­πτες συνέ­πειες, το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να δυνα­μώ­σει την πάλη του:

Να μην επι­κυ­ρω­θεί η κατά­πτυ­στη συμ­φω­νία της Ελλά­δας με τις ΗΠΑ για τις αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις.

Να κλεί­σουν άμε­σα η στρα­τιω­τι­κή βάση στη Σού­δα, στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, στο Στε­φα­νο­βί­κειο και στη Λάρισα.

Να επι­στρέ­ψουν όλες οι Ελλη­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις από ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό.

Να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή της χώρας μας σε στρα­τιω­τι­κές ΝΑΤΟι­κές ασκή­σεις, ιδί­ως αυτές που απο­σκο­πούν στην περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο