Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Η αύξηση των πολεμικών δαπανών φορτώνεται στους λαούς που πρέπει ν’ απαντήσουν με σθεναρή αντίσταση και καταδίκη αυτών των σχεδίων

Σε ανα­κοί­νω­σή του, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχε­τι­κά με την συζή­τη­ση για την αύξη­ση των στρα­τιω­τι­κών δαπα­νών των χωρών της ΕΕ, αναφέρει:

«Μετά τη συζή­τη­ση για απο­στο­λή στρα­τευ­μά­των από κρά­τη-μέλη της ΕΕ στην Ουκρα­νία, μετά τις δηλώ­σεις υπουρ­γών για την ανά­γκη προ­ε­τοι­μα­σί­ας των λαών της ΕΕ για πόλε­μο, μετά τη χθε­σι­νή τοπο­θέ­τη­ση του προ­έ­δρου του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου που καλεί σε μετά­βα­ση των χωρών της ΕΕ σε κατά­στα­ση “πολε­μι­κής οικο­νο­μί­ας”, σήμε­ρα, στο πλαί­σιο της Συνό­δου Κορυ­φής, ανοί­γει η συζή­τη­ση για την περαι­τέ­ρω αύξη­ση των πολε­μι­κών δαπανών.

Όλες οι κυβερ­νή­σεις της ΕΕ συμ­φω­νούν ότι και αυτή την εξέ­λι­ξη θα την πλη­ρώ­σουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρό­πο, οι λαοί. Η δια­φω­νία τους είναι στο πώς ακρι­βώς θα γίνει η μοι­ρα­σιά. Γι’ αυτό κάποιοι, ανά­με­σά τους και ο Κ. Μητσο­τά­κης, ως “πρω­το­πα­λί­κα­ρο” της εμπλο­κής, επα­να­φέ­ρουν τη γνω­στή συζή­τη­ση περί έκδο­σης ευρω­ο­μο­λό­γου, ενώ άλλοι ηγέ­τες προ­κρί­νουν δια­φο­ρε­τι­κούς τρόπους.

Απο­δει­κνύ­ε­ται καθη­με­ρι­νά ότι η ΕΕ δεν είναι τίπο­τα άλλο από μια ένω­ση καπι­τα­λι­στι­κών, πολε­μο­κά­πη­λων κρα­τών, που, όχι απλά φορ­τώ­νει τα οικο­νο­μι­κά βάρη στους λαούς, αλλά τους οδη­γεί σε ένα “σκο­τει­νό” μονο­πά­τι, γεμά­το κιν­δύ­νους, θυσί­ες και βάσανα.

Τα σχέ­διά τους πρέ­πει να συνα­ντή­σουν τη σθε­να­ρή αντί­στα­ση και την κατα­δί­κη των λαών, στους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες και στις ευρωεκλογές».

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο