Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Για να καταργηθούν οι άδικοι φόροι, πρέπει να χάσουν οι όμιλοι που έχουν 300% κέρδη! (VIDEO)

Για να καταρ­γη­θούν οι άδι­κοι φόροι, πρέ­πει κάποιος να χάσει, πρέ­πει να χάσουν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι που έχουν 300% αυξη­μέ­να κέρ­δη, που είχαν μεγά­λη κερ­δο­φο­ρία πριν στην κρί­ση και τώρα σε επο­χή ακρί­βειας και ενερ­γεια­κής φτώ­χειας, τόνι­σε ο Γιάν­νης Γκιό­κας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της στο «MEGA». Χαρα­κτή­ρι­σε αντι­λαϊ­κά τα προ­γράμ­μα­τα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανε­ξάρ­τη­τα από την κοστο­λό­γη­σή τους.

Ειδι­κά για τη φορο­λε­η­λα­σία του λαού, υπο­γράμ­μι­σε πως ξαφ­νι­κά έχουν ξεχά­σει τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν τους φόρους που επέ­βα­λαν και αύξη­σαν σε βάρος του λαού. Θύμι­σε τον ΕΝΦΙΑ, που επι­βλή­θη­κε από τη συγκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ — ΠΑΣΟΚ και μονι­μο­ποι­ή­θη­κε επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποί­ος αύξη­σε τους έμμε­σους φόρους που πλήτ­τουν τους φτω­χούς και για τους εφο­πλι­στές νομο­θέ­τη­σε …εθε­λο­ντι­κή φορο­λό­γη­ση! Υπεν­θύ­μι­σε μάλι­στα πως στην πρό­σφα­τη Συνταγ­μα­τι­κή Ανα­θε­ώ­ρη­ση δεν έγι­νε δεκτή πρό­τα­ση του ΚΚΕ να καταρ­γη­θεί το σχε­τι­κό άρθρο του Συντάγ­μα­τος για τη φορο­α­συ­λία στους εφοπλιστές.

Μπρο­στά στο δίλημ­μα τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας, επι­λέ­γου­με τις ζωές μας, τόνι­σε ο Γιάν­νης Γκιό­κας και πρό­σθε­σε ότι στο πρό­γραμ­μα του ΚΚΕ υπάρ­χει η κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση του πλού­του που παρά­γε­ται έχο­ντας στο επί­κε­ντρο τις ανά­γκες του λαού και όχι τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου. Σημεί­ω­σε ότι το σημε­ρι­νό μοντέ­λο ανά­πτυ­ξης, όπου υπο­τί­θε­ται πως όλοι θα είναι κερ­δι­σμέ­νοι, είναι αυτό που μας έφε­ρε εδώ, στη φτώ­χεια, στην ακρί­βεια, στα δυστυ­χή­μα­τα στους χώρους δου­λειάς  και στα εγκλή­μα­τα όπως στα Τέμπη.

Κάλε­σε σε ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ στις νέες εκλο­γές, τονί­ζο­ντας ότι χρειά­ζε­ται μια μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην επό­με­νη κυβέρ­νη­ση που θα εφαρ­μό­σει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των ματω­μέ­νων πλε­ο­να­σμά­των και της δημο­σιο­νο­μι­κής πει­θαρ­χί­ας με την οποία τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα συμφωνούν.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο