Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα «τρέξτε να σωθείτε»

Σε δήλω­σή του ο Γιάν­νης Γκιό­κας, βου­λευ­τής Ανα­το­λι­κής Αττι­κής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εφη­με­ρί­δα «Τα Νέα» για τις πυρ­κα­γιές, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι εικό­νες των ακα­θά­ρι­στων δασών, των κρου­νών που δεν βγά­ζουν στά­λα νερό, των γκρέι­ντερ που ανοί­γουν “αντι­πυ­ρι­κές ζώνες” την ώρα που μαί­νε­ται η πυρ­κα­γιά απο­τε­λούν ‑για μία ακό­μα χρο­νιά- αδιά­ψευ­στη από­δει­ξη για το μέγε­θος της “ετοι­μό­τη­τας” του αστι­κού κράτους.

Η “πρό­λη­ψη” παρα­μέ­νει άγνω­στη λέξη για κρά­τος και κυβέρ­νη­ση, που περιο­ρί­στη­καν ξανά στα μηνύ­μα­τα “τρέξ­τε να σωθεί­τε” στα κινη­τά των κατοί­κων και στη συνή­θη επί­κλη­ση των “πρω­το­φα­νών και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων” και του βολι­κού άλλο­θι της “κλι­μα­τι­κής κρί­σης”, χωρίς, όμως, να κάνουν τίπο­τα για αυτό.

Φαί­νε­ται ότι η “κλι­μα­τι­κή κρί­ση” φταί­ει που το Δασαρ­χείο Λαυ­ρί­ου δεν δια­θέ­τει ούτε έναν δασερ­γά­τη αντί για του­λά­χι­στον 50 που θα έπρε­πε να έχει. Που εξα­κο­λου­θού­με να παλεύ­ου­με να σβή­σου­με τις πυρ­κα­γιές με “Κανα­ντέρ” άνω των 45 ετών, ενώ δαπα­νού­με 2 δισ. ευρώ για τα ΝΑΤΟι­κά “Rafale”. Που η κυβέρ­νη­ση, μόλις πριν λίγες μέρες, πήρε προ­σω­πι­κό από μια Πυρο­σβε­στι­κή, με πάνω από 4.500 κενά, για να τους βάλει οδη­γούς σε ασθε­νο­φό­ρα, αφού τα “κοστο­λο­γη­μέ­να” προ­γράμ­μα­τα των κομ­μά­των του συστή­μα­τος σημαί­νουν ότι πρέ­πει να επι­λέ­ξου­με αν θα πηγαί­νου­με στο νοσο­κο­μείο μέσα σε καρό­τσες ή θα κιν­δυ­νεύ­ου­με να καού­με με τον πρώ­το καύσωνα.

Το ΚΚΕ προει­δο­ποί­η­σε έγκαι­ρα με Ερω­τή­σεις του στη Βου­λή, τόσο πριν την έναρ­ξη της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου, όσο και πριν μία εβδο­μά­δα, δια­πι­στώ­νο­ντας ότι δεν έχουν γίνει αυτά που έπρε­πε. Εθε­λο­ντι­κές ομά­δες και βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος βρε­θή­κα­με από την πρώ­τη στιγ­μή στο πλευ­ρό των κατοί­κων, παλεύ­ο­ντας με τις φλό­γες, στη­ρί­ζο­ντας την προ­σπά­θεια των πυροσβεστών.

Θα συνε­χί­σου­με με όλες μας τις δυνά­μεις να παλεύ­ου­με ενά­ντια στην πολι­τι­κή που θεω­ρεί “κόστος” τα μέτρα προ­στα­σί­ας ανθρώ­πι­νων ζωών, περιου­σιών και φυσι­κού πλού­του, επει­δή δεν απο­φέ­ρουν κέρ­δη. Μέχρι την ορι­στι­κή ανα­τρο­πή της».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο