Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής για Καυταντζόγλειο: Κάντε το όπως ο Πελετίδης

Μπο­ρεί το ΟΑΚΑ να είναι στην πρώ­τη γραμ­μή της επι­και­ρό­τη­τας λόγω της χρό­νιας εγκα­τά­λει­ψης, όμως και το Καυ­ταν­ζό­γλειο είναι χωρίς άδεια για πραγ­μα­το­ποί­η­ση αγώ­νων, καθώς βρί­σκε­ται σε τρα­γι­κή και απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής, κατά τη συζή­τη­ση Επί­και­ρης Ερώ­τη­σης στη Βουλή.

Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, μια απλή επί­σκε­ψη αρκεί και γίνο­νται ορα­τές οι μεγά­λες κατα­στρο­φές στον στί­βο, στον χλο­ο­τά­πη­τα του ποδο­σφαι­ρι­κού και βοη­θη­τι­κού γηπέ­δου που μοιά­ζει με χωρά­φι οργω­μέ­νο, οι ρωγ­μές στα κτί­ρια, το πρό­βλη­μα πυρα­σφά­λειας και η υγρα­σία για­τί δεν έχουν στε­γα­νο­ποι­η­θεί οι κερκίδες.

Όλα τα παρα­πά­νω, σημεί­ω­σε ο Γ. Δελής, είναι απο­τε­λέ­σμα­τα της χρό­νιας εγκα­τά­λει­ψης και υπο­βάθ­μι­σης των κρα­τι­κών αθλη­τι­κών υπο­δο­μών από το ίδιο το κρά­τος, με τη δια­χρο­νι­κή συνε­νο­χή περι­φε­ρεια­κής και δημο­τι­κής αρχής.

Και σαν να μην έφτα­ναν τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα στον κόσμο του στί­βου που δει­νο­πα­θεί, η μη αδειο­δό­τη­ση του στα­δί­ου έχει οδη­γή­σει τον Ηρα­κλή ανα­γκα­στι­κά να φύγει από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη και να παί­ζει στο Κιλκίς.

Έτσι λοι­πόν κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να απα­ντή­σει σε ποιες επεί­γου­σες ενέρ­γειες θα προ­βεί ώστε να χορη­γη­θούν άμε­σα κρα­τι­κοί πόροι για τη συντή­ρη­ση και ανα­βάθ­μι­ση των εγκα­τα­στά­σε­ων του Καυ­ταν­ζό­γλειου, αλλά και να στε­λε­χω­θεί από ανα­γκαίο μόνι­μο προ­σω­πι­κό που θα καλύ­πτει τις πάγιες ανά­γκες λει­τουρ­γί­ας του.

Απα­ντώ­ντας ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Αθλη­τι­σμού, Γ. Βρού­τσης, ξεκί­νη­σε ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι «η κυβέρ­νη­ση ανα­βάθ­μι­σε τον αθλη­τι­σμό στη χώρα» επει­δή τον έκα­νε υπουρ­γείο και ανα­λώ­θη­κε στη γνω­στή ιστο­ρι­κή δια­δρο­μή του στα­δί­ου, για να κατα­λή­ξει ότι σήμε­ρα «αντι­με­τω­πί­ζει προ­κλή­σεις». Είπε πως είναι προ­σω­ρι­νή η μετα­κί­νη­ση έδρας του Ηρα­κλή και πως με πρω­το­βου­λία της κυβέρ­νη­σης έχει ξεκι­νή­σει δια­δι­κα­σία αδειο­δό­τη­σης των στα­δί­ων της χώρας.

Στη δεύ­τε­ρη τοπο­θέ­τη­σή του ο Γ. Δελής παρα­τή­ρη­σε ότι δεν ανα­βαθ­μί­ζε­ται ο αθλη­τι­σμός επει­δή άλλα­ξε υπουρ­γείο, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι πριν την πρό­σφα­τη νομο­θε­τι­κή παρέμ­βα­ση της κυβέρ­νη­σης λει­τουρ­γού­σαν χωρίς πιστο­ποι­η­τι­κά στα­τι­κής επάρ­κειας και πυρα­σφά­λειας τα στά­δια της χώρας.

Απο­κα­λυ­πτι­κή ήταν η υπεν­θύ­μι­ση της απά­ντη­σης του υφυ­πουρ­γού Αθλη­τι­σμού στην προη­γού­με­νη κυβερ­νη­τι­κή θητεία της ΝΔ, Λ. Αυγε­νά­κη, σε αντί­στοι­χη Επί­και­ρη Ερώ­τη­ση του ΚΚΕ το 2020. Τότε ο υφυ­πουρ­γός είχε απα­ντή­σει, είπε ο Γ. Δελής, ότι η κυβέρ­νη­ση είχε κάνει βήμα­τα προ­ό­δου στην ασφά­λεια των υπο­δο­μών του Καυ­ταν­ζο­γλεί­ου. «Λόγια του αέρα», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, για­τί από το 2004 μέχρι σήμε­ρα έγι­ναν μόνο υπο­τυ­πώ­δεις συντη­ρή­σεις, ενώ τα τελευ­ταία χρό­νια η κρα­τι­κή υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση έχει μειω­θεί στα 1/3, οι εργα­ζό­με­νοι είναι μόλις 17 και δεν υπάρ­χει καθό­λου τεχνι­κό προ­σω­πι­κό και φύλα­ξη τις βρα­δι­νές ώρες.

Ο Γ. Δελής επι­σή­μα­νε ότι η λύση είναι να γίνει όπως στην Πάτρα με το Παμπε­λο­πον­νη­σια­κό που φιλο­ξε­νεί καθη­με­ρι­νά χιλιά­δες αθλη­τές και αθλού­με­νους και γίνο­νται κάθε χρό­νο οι πανελ­λή­νιοι αγώ­νες στί­βου, για­τί η Δημο­τι­κή Αρχή Πάτρας έχει προ­τε­ραιό­τη­τα τις κοι­νω­νι­κές ανά­γκες σε Αθλη­τι­σμό, Πολι­τι­σμό, Παιδεία.

Κλεί­νο­ντας, ο υπουρ­γός δήλω­σε ότι το α’ εξά­μη­νο του 2024 το Καυ­ταν­ζό­γλειο θα έχει πυρα­σφά­λεια και ηλε­κτρο­μη­χα­νι­κές εγκαταστάσεις.

Σημειώ­νε­ται ότι στην αρχή της συζή­τη­σης ο Γ. Δελής εξέ­φρα­σε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του Γιάν­νη Ιωαν­νί­δη που έφυ­γε χθες από τη ζωή.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο