Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Μαρίνος: Μεγάλοι κίνδυνοι για τον λαό από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (VIDEO)

Οι προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις της κυβέρ­νη­σης είναι κομ­μέ­νες στο πατρόν του υπερ­μνη­μο­νί­ου με δισε­κα­τομ­μύ­ρια για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και σκλη­ρά προ­α­παι­τού­με­να για τον λαό, σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής 7 Ιούλη.

Η ισχυ­ρή Ελλά­δα, που ευαγ­γε­λί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση, είναι για τους λίγους, τους εκμε­ταλ­λευ­τές σημεί­ω­σε και πρό­σθε­σε πως στη Βόρεια Εύβοια πρό­σφα­τα θρη­νή­σα­με κι άλλο νεκρό λόγω έλλει­ψης ασθε­νο­φό­ρου του ΕΚΑΒ, θύμα της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, που με κρι­τή­ριο το κέρ­δος αντι­με­τω­πί­ζει την ανθρώ­πι­νη ζωή και και τα δικαιώ­μα­τα του λαού ως «κόστος».

Τα μέτρα της κυβέρ­νη­σης διαιω­νί­ζουν τη φορο­ε­πι­δρο­μή, την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Παι­δεί­ας, της Υγεί­ας, της Πρό­νοιας και μπο­ρεί η κυβέρ­νη­ση να έχει εξα­σφα­λί­σει τη συναί­νε­ση των κομ­μά­των ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ, δεν θα εξα­σφα­λί­σει όμως ποτέ τη συναί­νε­ση της νεο­λαί­ας και του λαού που στε­νά­ζουν κάτω από τα αντι­λαϊ­κά μέτρα, υπο­γράμ­μι­σε χαρακτηριστικά.

Η ανα­στή­λω­ση της αμαρ­τω­λής σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, πρό­σθε­σε, δεν αφο­ρά τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, αλλά την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρη συμ­με­το­χή αυτών των κομ­μά­των στο παι­χνί­δι της αντι­λαϊ­κής αστι­κής δια­χεί­ρι­σης προς όφε­λος των μονοπωλίων.

Το θετι­κό στοι­χείο στον σημε­ρι­νό αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό είναι η άνο­δος του ΚΚΕ που πρω­το­στα­τεί στον αγώ­να για να δυνα­μώ­σει το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της πολι­τι­κής του κεφα­λαί­ου και αυτό απο­τε­λεί ελπί­δα για τον λαό, επισήμανε.

Πρό­σθε­σε πως το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει τη μαχη­τι­κή εργα­τι­κή — λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση μέσα στη Βου­λή, αλλά και στους δρό­μους του λαϊ­κού αγώ­να για νέες διεκ­δι­κή­σεις, για απο­κλει­στι­κά δημό­σια Παι­δεία και Υγεία, ενά­ντια στην ακρί­βεια, στους πλει­στη­ρια­σμούς, για κάθε λαϊ­κό πρό­βλη­μα, για νέες διεκ­δι­κή­σεις ώστε να ανοί­ξει ο δρό­μος της ανατροπής.

Σημεί­ω­σε πως το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει να στέ­κε­ται στο πλευ­ρό προ­σφύ­γων και μετα­να­στών που ξερι­ζώ­νο­νται από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, ενά­ντια στην κατά­πτυ­στη Συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας που προ­κα­λεί τρα­γω­δί­ες όπως στην Πύλο.

Κατήγ­γει­λε πως η εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή και η πολι­τι­κή άμυ­νας της κυβέρ­νη­σης υπη­ρε­τεί την ανα­βάθ­μι­ση των στρα­τη­γι­κών συμ­φε­ρό­ντων της αστι­κής τάξης της χώρας μας και υλο­ποιεί τους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη συναί­νε­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ και έχει μπλέ­ξει τη χώρα στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο της Ουκρα­νί­ας και άλλες πηγές έντασης.

Η χρη­σι­μο­ποί­η­ση των ΝΑΤΟι­κών βάσε­ων και η απο­στο­λή οπλι­σμού στην Ουκρα­νία προ­κα­λούν μεγά­λους κιν­δύ­νους που θα πολ­λα­πλα­σια­στούν με τις απο­φά­σεις στην επι­κεί­με­νη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ στη Λιθουα­νία για τη διεύ­ρυν­σή του, στο πλαί­σιο του αντα­γω­νι­σμού με το στρα­τό­πε­δο Ρωσί­ας — Κίνας. Σημεί­ω­σε πως το σχέ­διο χρή­σης πυρη­νι­κών όπλων, η ενί­σχυ­ση των ΝΑΤΟι­κών πολυ­ε­θνι­κών δυνά­με­ων και τα περι­φε­ρεια­κά σχέ­δια που θα συζη­τη­θούν στη Σύνο­δο βάζουν άμε­σα την Ελλά­δα στον πόλε­μο. «Επι­βάλ­λε­ται να ενη­με­ρω­θεί έγκαι­ρα η Βου­λή πριν βάλει την υπο­γρα­φή του ο πρω­θυ­πουρ­γός», υπογράμμισε.

Κατήγ­γει­λε ότι καλ­λιερ­γεί­ται ο καθη­συ­χα­σμός για συνά­ντη­ση Μητσο­τά­κη — Ερντο­γάν, αλλά ο αντα­γω­νι­σμός των αστι­κών τάξε­ων προει­δο­ποιεί. Το τουρ­κι­κό κρά­τος συνε­χί­ζει την αμφι­σβή­τη­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των των ελλη­νι­κών νησιών, παί­ζο­νται επι­κίν­δυ­να παι­χνί­δια στη Θρά­κη και και­ρο­φυ­λα­κτεί ο οδυ­νη­ρός συμ­βι­βα­σμός με ή χωρίς προ­σφυ­γή στο Δικα­στή­ριο της Χάγης για τη διχο­τό­μη­ση και συνεκ­με­τάλ­λευ­ση του Αιγαί­ου, με παρέμ­βα­ση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ προς όφε­λος των ενερ­γεια­κών ομί­λων και σε βάρος των δύο λαών για την ενί­σχυ­ση της ΝΑ Πτέ­ρυ­γας του ΝΑΤΟ, την απο­μά­κρυν­ση της Τουρ­κί­ας από την επιρ­ροή της Ρωσίας.

Τα παζά­ρια είναι σε εξέ­λι­ξη και το ΝΑΤΟ δίνει τη δυνα­τό­τη­τα να κατα­χω­ρη­θούν τα στε­νά των Δαρ­δα­νε­λί­ων ως τουρ­κι­κά στε­νά, εξα­φα­νί­ζει από τον χάρ­τη την Κυπρια­κή Δημο­κρα­τία και την αντι­κα­θι­στά με συντε­ταγ­μέ­νες και η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ μιλά για ιστο­ρι­κή ευκαι­ρία λύσης του Κυπρια­κού, την ώρα που παγιώ­νε­ται η διχοτόμηση.

Το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει τον αγώ­να του για την απε­μπλο­κή της χώρας από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, το κλεί­σι­μο των αμε­ρι­κα­νι­κών βάσε­ων, να στα­μα­τή­σει η απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού οπλι­σμού στην Ουκρα­νία, καμιά συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων σε απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, απο­δέ­σμευ­ση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό στο τιμό­νι της εξου­σί­ας, κατέ­λη­ξε ο Γ. Μαρίνος.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο