Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Μαρίνος: Ο λαός δεν είναι μόνος του, έχει «ασπίδα» το ΚΚΕ

Κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης και ισχυ­ρο­ποί­η­σης του ΚΚΕ απηύ­θυ­νε ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής Εύβοιας του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας σε πολι­τι­κή εκδή­λω­ση στην Κάρυ­στο και τονί­ζο­ντας ότι οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός δεν πρέ­πει να εγκλω­βι­στούν στην επι­λο­γή του λεγό­με­νου μικρό­τε­ρου κακού.

Ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία του που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής 19 Αυγού­στου ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, επι­σή­μα­νε ότι το ΚΚΕ συνε­χί­ζει το πλα­τύ άνοιγ­μα σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, ενη­με­ρώ­νο­ντας το λαό για τις εσω­τε­ρι­κές εξε­λί­ξεις, τη διε­θνή κατά­στα­ση, παλεύ­ο­ντας μαζί του για κάθε πρό­βλη­μα, αλλά και στέλ­νο­ντας «μήνυ­μα συσπεί­ρω­σης και αγώ­να. Μήνυ­μα ελπί­δας ότι ο λαός δεν είναι μόνος του, έχει “ασπί­δα” το ΚΚΕ».

Κάλε­σε το λαό και τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα και να ανα­ζη­τή­σουν τις αιτί­ες και τους υπεύ­θυ­νους για τα βάσα­να και τη βαρ­βα­ρό­τη­τα που βιώνουν.

«Ο κάθε ένας και η κάθε μια να κρί­νουν με εργα­τι­κό, λαϊ­κό κρι­τή­ριο και να ανα­ζη­τή­σουν τις αιτί­ες και τους υπεύ­θυ­νους των προ­βλη­μά­των, να μην πιά­νει τόπο ο προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός της κυβέρ­νη­σης και των κομ­μά­των του κεφα­λαί­ου που πασά­ρουν “τα φύκια για μετα­ξω­τές κορδέλες”.

Ζήσα­με την καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση που ξεκί­νη­σε το 2009, την κρί­ση του 2020 και την ανά­πτυ­ξη που έχει κρι­τή­ριο τα κέρ­δη των λίγων.

Ζού­με ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στη γει­το­νιά μας και τα προ­ε­όρ­τια νέας κρί­σης, αβά­στα­χτη ακρί­βεια στο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, τα καύ­σι­μα και τα άλλα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, με άθλιους μισθούς και συντά­ξεις, εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νη παι­δεία και υπο­βαθ­μι­σμέ­νες υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας και πρό­νοιας εν μέσω παν­δη­μί­ας με χιλιά­δες νεκρούς.

Το συμπέ­ρα­σμα καλού­μα­στε να το δού­με κατάματα.

Ο καπι­τα­λι­σμός έχει σαπί­σει, δεν μπο­ρεί να δώσει λύσεις δεν μπο­ρεί να καλύ­ψει καν στοι­χειώ­δεις ανά­γκες του λαού και των παι­διών του, θα γίνε­ται πιο αντι­δρα­στι­κός και επι­κίν­δυ­νος και οι δια­χει­ρι­στές του που κάθο­νται στην κυβερ­νη­τι­κή καρέ­κλα θα γίνο­νται πιο επι­θε­τι­κοί κατά των εργα­ζο­μέ­νων», σημείωσε.

Στά­θη­κε στην εκτί­να­ξη της ακρί­βειας τονί­ζο­ντας ότι «δεν υπάρ­χει εργα­τι­κή-λαϊ­κή οικο­γέ­νεια που να μην αγα­να­κτεί και να μην σιχτι­ρί­ζει για την αβά­στα­χτη ακρί­βεια. Τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά δεν μπο­ρούν να πλη­ρώ­σουν το ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, να αγο­ρά­σουν τα ανα­γκαία τρό­φι­μα και άλλα είδη πρώ­της ανά­γκης. Το 85% έχει κάνει περικοπές.

Η κυβέρ­νη­ση επι­χει­ρεί να φορ­τώ­σει την ακρί­βεια και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια στον πόλε­μο και λέει ψέματα.

Το πρό­βλη­μα υπήρ­χε και οξύν­θη­κε στις συν­θή­κες του πολέμου.

Το προ­κά­λε­σε η πολι­τι­κή της ΕΕ για την απε­λευ­θέ­ρω­ση της ενέρ­γειας, η βαριά φορο­λο­γία, το εμπό­ριο των ρύπων και το χρη­μα­τι­στή­ριο της ενέρ­γειας, η απο­λι­γνι­το­ποί­η­ση, ο καθο­ρι­σμός του φυσι­κού αερί­ου ως στρα­τη­γι­κού μετα­βα­τι­κού καυ­σί­μου στο πλαί­σιο της λεγό­με­νης “Πρά­σι­νης Μετά­βα­σης” που απα­ξιώ­νει τις ενερ­γεια­κές πηγές της χώρας και προ­ω­θεί τις Ανα­νε­ώ­σι­μες Πηγές Ενέρ­γειας, (ΑΠΕ) που τις χρυ­σο­πλη­ρώ­νει ο λαός».

Χαρα­κτή­ρι­σε εμπαιγ­μό τα ψίχου­λα και τα «περί στή­ρι­ξης των λαϊ­κών οικο­γε­νειών με τα λεγό­με­να κυβερ­νη­τι­κά «Pass», την ώρα που δίνο­νται δισε­κα­τομ­μύ­ρια για την κερ­δο­φο­ρία των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων ενώ σημεί­ω­σε ότι «το πρό­βλη­μα της ακρί­βειας ανα­δει­κνύ­ει την άθλια κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί με τους καθη­λω­μέ­νους μισθούς και τις συντά­ξεις», προσ­διο­ρί­ζο­ντας τους νόμους που ψήφι­σαν οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδή­λω­ση παρα­βρέ­θη­κε ο Κώστας Παρα­σκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο